Ferrari: Πότε θα παρουσιαστεί το μονοθέσιο του 2024 - Τι (δεν) υπόσχεται ο Vasseur


Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Frederic Vasseur, αποκάλυψε την ημερομηνία που θα παρουσιαστεί το νέο μονοθέσιο της ομάδας, ενώ απέφυγε να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών ψηλά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Ferrari Media
  • 17/12/2023

Η Ferrari διοργάνωσε ένα event που πήρε τη μορφή συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά της, στο Μαρανέλο, με τον Frederic Vasseur σε ρόλο οικοδεσπότη.

Ο Γάλλος μάνατζερ, που συμπληρώνει έναν χρόνο στην θέση του διευθυντή της Gestione Sportiva, αποκάλυψε μεταξύ άλλων και πότε θα τραβηχτεί το κάλυμμα από τη νέα δημιουργία της Scuderia:

«Η παρουσίαση του μονοθέσιου θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου. Θα δείτε πώς ονομάζεται και άλλες λεπτομέρειες για αυτό εκείνη τη μέρα.

«Ο λόγος; Γιατί έχουμε μία μέρα παραπάνω πριν τις δοκιμές στο Μπαχρέιν,» συμπλήρωσε αστειευόμενος.

«Η αλήθεια είναι πως είναι στενά τα χρονοδιαγράμματα. Είναι λίγο νωρίτερα φέτος το τεστ στο Μπαχρέιν και αυτό αποτελεί πρόκληση για όλους μας να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κάποιες ομάδες μαθαίνω πως θα παρουσιάσουν τα μονοθέσιά τους στις 14 του μήνα, αλλά θα είναι δύσκολο να είναι έτοιμες για το τεστ.»

Όταν πιέστηκε από μέλη του Ιταλικού Τύπου να δώσει μία εικόνα, μία υπόσχεση για το 2024, ο Vasseur, που πάντα τονίζει πως η καλλιέργεια υψηλών προσδοκιών είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί, απάντησε:

«Δεν χρειάζεται να υποσχεθώ τίποτα. Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσουμε τα πράγματα είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και να αποδώσουμε.

«Το Χριστουγεννιάτικο δώρο μας σε αυτούς [σ.σ. τους tifosi] θα είναι να τα πάμε καλά τον Μάρτιο, όχι τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα τα δώρα βασίζονται στις υποσχέσεις και εγώ δεν θέλω να δώσω καμία.

«Θα δούμε τον Μάρτιο αν θα πάρουν πασχαλινό δώρο.»

Και συνέχισε:

«Κοιτάμε μόνο τι κάνουμε εμείς. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, και μόνο στο Μπαχρέιν θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Vasseur προειδοποιεί: «Δεν μαθαίνουμε από το παρελθόν κι αυτό είναι πρόβλημα»

Η αλλαγή-κλειδί που έκανε την RB19 ανίκητη

Αυτό είναι το νέο όνομα της Sauber για το 2024 - Η πλήρης λίστα συμμετοχών