Γιατί η Honda επέλεξε να συνεργαστεί με την Aston Martin ενόψει 2026


Ο πρόεδρος της Honda Racing Corporation, Koji Watanabe, εξήγησε γιατί η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να συνεργαστεί με την Aston Martin.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Honda Racing Corporation, Aston Martin
  • 15/1/2024

Η Honda αποχώρησε ως κατασκευάστρια κινητήρων από τη Formula 1 με το τέλος της σεζόν του 2021, παραμένοντας όμως συνεργάτιδα της Red Bull Powertrains, παρέχοντας τους κινητήρες χωρίς συμμετοχή στη συναρμολόγηση και τη συντήρησή τους.

Το 2026, όμως, το ιαπωνικό εργοστάσιο θα γυρίσει στο grid για να παράσχει μονάδες ισχύος στην Aston Martin, η οποία με τη σειρά θα αποχωριστεί τη Mercedes.

Το σημαντικό για τη Honda είναι πως θα λάβει ένα σημαντικό (άλλα άγνωστο) ποσό από τη βρετανική ομάδα για να την προμηθεύσει με μοτέρ, ενώ θα μπορεί να βάλει το έμβλημα της μάκρας στο αμάξωμα των μονοθέσιων χωρίς επιπλέον κόστος.

Παράλληλα, ο Koji Watanabe, πρόεδρος της HRC που «τρέχει» το πρόγραμμα της μάρκας στην F1, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Lawrence Stroll, βάζοντας ακόμα μία παράμετρο στην απόφαση των Ιαπώνων: την εγγύτητα που φαίνεται να έχει η ομάδα του Silverstone στη Red Bull:

«Είναι μία ομάδα κοντά σε απόδοση στη Red Bull. Επιπλέον, τη διοικεί ο Lawrence Stroll, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη Formula 1. Δεν θα μπορούσαμε να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μία τόσο υποδειγματική ομάδα.»

Πηγή: Nippon.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Πότε παρουσιάζονται τα μονοθέσια και πότε διεξάγονται οι δοκιμές

Τι θα γίνει με τη συνεργασία Alonso-Aston Martin μετά το 2024

Ο Steiner δεν είπε καν «αντίο» στο προσωπικό της Haas - Πώς έμαθε ότι απολύθηκε