GP Βελγίου - FP2: Ταχύτερος ο Verstappen, ατύχημα για τον ίδιο και τον Leclerc


Ο Max Verstappen πέρασε πρώτος στο FP2 του Βελγικού GP, με τον ίδιο και τον Charles Leclerc να έχουν ατυχήματα προς το τέλος της διαδικασίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/8/2021

Με χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά χωρίς τη βροχή να επηρεάζει το οδόστρωμα, η δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο Σπα έφερε αρκετούς γύρους και χρήσιμα συμπεράσματα για ομάδες κι οδηγούς.

Ο Max Verstappen πήρε την πρωτιά σε αυτό το session, μπροστά από τις δύο Mercedes των Bottas και Hamilton. Η απόστασή τους, όμως, ήταν μικρότερη του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, δίνοντας το στίγμα για την πολύ μικρή διαφορά που φαίνεται πως έχουν οι δύο ομάδες στην παρούσα φάση. 

Το ατύχημα του Ολλανδού στο τελευταίο τρίλεπτο, όταν έχασε το πίσω μέρος και έσπασε την πίσω δεξιά ανάρτηση, τον άφησε εκτός και με σοβαρή δουλειά για τους μηχανικούς της Red Bull.

Έκπληξη η 4η θέση που κατέλαβε ο Fernando Alonso, μόλις 0,012 δλ. μπροστά από τον Pierre Gasly που συνέχισε να δείχνει τα «δόντια» της AlphaTauri.

Δυναμική ήταν η εικόνα της Aston Martin, με τους Stroll και Vettel εντός δεκάδας.

Δε βελτίωσε την θέση του από το πρωινό session ο Lando Norris, ενώ καθίζηση είδε η Ferrari με τον Carlos Sainz στην 11η θέση.

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα για τους Ιταλούς, αφού ο Leclerc είχε έξοδο στην Στροφή 5, με την κόκκινη σημαία να κυματίζει μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο από το σημείο.

Το FP3 ξεκινά αύριο στις 13:00 Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη: