GP Ολλανδίας - FP2: Ταχύτερος ο Leclerc, πρόβλημα στον κινητήρα για τον Hamilton!


Έκπληξη κι ο ταχύτερος της διαδικασίας, Charles Leclerc, έκπληξη και το πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος στην πλάτη του Lewis Hamilton, που τον άφησε από νωρίς εκτός.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: PIRELLI MEDIA SITE
  • 3/9/2021

Όπως και το πρωινό, έτσι και το απογευματινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών στο Zandvoort επιφύλασσε εκπλήξεις και απρόοπτα στους οδηγούς και τις ομάδες.

Πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η διαδικασία διεκόπη για δύο φορές. Την πρώτη, υπαίτιος ήταν ο Lewis Hamilton, που ανέφερε απώλεια δύναμης από τον κινητήρα στο team radio, προτού αναγκαστεί να «παρκάρει» την W12 κοντά σε μία έξοδο διαφυγής. Τη δεύτερη φορά, ένα λάθος του Nikita Mazepin στο τρίτο sector τον είδε να κολλάει στην ανηλεή αμμοπαγίδα. Ευτυχώς, και στις δύο περιπτώσεις επανήλθαμε σχετικά γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς.

Στα της κατάταξης, η Ferrari έκανε το 1-2, με τον Charles Leclerc 0,154 δλ. μπροστά από τον Carlos Sainz. Αμφότεροι ήταν από τους τελευταίους που έγραψαν χρόνο με τη μαλακή C3 γόμα, και πέρασε τον μέχρι πρότινος ταχύτερο Esteban Ocon, που για λίγο έμεινε 3ος.

Ο Valtteri Bottas κράτησε ψηλά τη σημαία της Mercedes, 1 δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να γράψει γρήγορο χρόνο με το μαλακό σετ, καθώς τότε είχε την έξοδο ο Mazepin.

Μέχρι το κλείσιμο της δεκάδας, υπήρχαν οδηγοί διαφορετικών ομάδων, πολύ κοντά μεταξύ τους. Ο Fernando Alonso ήταν 6ος, ενώ πολύ μικρή ήταν η διαφορά του Pierre Gasly και του Lando Norris.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Sebastian Vettel, με την Aston Martin να διορθώνει το ζήτημα στον κινητήρα του Γερμανού άμεσα, ώστε να πάρει μέρος στο session.

Αναλυτικά η κατάταξη: