GP Ουγγαρίας - FP1: Οριακά πρώτος ο Verstappen, στις μπαριέρες ο Tsunoda


O Max Verstappen πήρε την πρώτη θέση στο FP1 του καυτού Hungaroring, μπροστά από τις δύο Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 30/7/2021

Το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα ξεκίνησε με τον Max Verstappen να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, στο Hungaroring που «βράζει» υπό τον καυτό ήλιο.

Το προβάδισμά του, όμως, είναι ισχνό, αφού βρέθηκε μόλις 0,061 δλ. μπροστά από τον Valtteri Bottas.

Τρίτος έμεινε ο Lewis Hamilton, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά με θέματα υποστροφής στους γρήγορους γύρους του με τη μαλακή γόμα.

Ο Carlos Sainz προσέφερε ένα πρώτο δείγμα για την ταχύτητα που μπορεί να έχει η Ferrari SF21 στη συγκεκριμένη πίστα, όντας 4ος, με τον Pierre Gasly να τον ακολουθεί κατά πόδας.

Η έτερη AlphaTauri προξένησε τη μοναδική διακοπή στις δοκιμές, όταν ο Yuki Tsunoda βρέθηκε με το πίσω μέρος της ΑΤ02 στις προστατευτικές μπαριέρες, που μέχρι να επιδιορθωθούν έπρεπε να σταματήσει η δράση.

Έκτος ήταν ο Fernando Alonso, φέρνοντας εκ νέου την Alpine ψηλά στις ελεύθερες δοκιμές, με διαφορά μόλις 0,006 δλ. από τον Charles Leclerc.

Ο Sergio Perez έμεινε αρκετά χαμηλά για τα δεδομένα και την ταχύτητα της RB16B, στην 8η θέση, ενώ κάτι αντίστοιχο μπορεί να ειπωθεί και για τον Lando Norris, που περιορίστηκε στην 9η.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Lance Stroll για λογαριασμό της Aston Martin.

Συνέχεια στο τριήμερο θα δοθεί με το FP2 στις 16:00 Ελλάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: