Η Lia Block στην «οικογένεια» της Williams το 2024 - Πού θα αγωνίζεται η Αμερικανίδα


H Lia Block κάνει τη μετάβαση από τα ράλλυ στις πίστες και τα μονοθέσια, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Williams ενόψει 2024, εξασφαλίζοντας και θέση σε πρωτάθλημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: WILLIAMS RACING
  • 14/11/2023

Το 2024, όλες οι ομάδες της Formula 1 θα έχουν δική τους οδηγό στο F1 Academy, το αμιγώς γυναικείο πρωτάθλημα μονοθέσιων που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ίδια της F1.

Για τη Williams, αυτή η οδηγός θα είναι Lia Block, που μόλις υπέγραψε με την ομάδα του Grove, μεταβαίνοντας από τον κόσμο των ράλλυ και τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και τα μονοθέσια.

Η κόρη του εκλιπόντος Ken Block άρχισε να αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο στην πατρίδα της το 2021, ενώ έχει αγωνιστεί και σε τέσσερις αγώνες της Extreme E με την ομάδα της Carl Cox Motorsport στο πλευρό του Timo Scheider, όπως επίσης και στο Nitrocross των ΗΠΑ, ένα πρωτάθλημα rallycross.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα ενταχθώ στην Ακαδημία Οδηγών της Williams και θα αγωνίζομαι στο F1 Academy το 2024,» δήλωσε η 16χρονη οδηγός.

«Είναι κάτι που δεν ονειρευόμουν ποτέ. Ανυπομονώ να ζήσω στο έπακρο αυτήν την εμπειρία και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ,» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά – Η Lia Block κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα ράλλυ

Bianca Bustamante: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός στις ακαδημίες της McLaren

Bianca Bustamante: Η πρώτη γυναίκα οδηγός της Ακαδημίας της McLaren μιλάει στο Car & Driver