Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά – Η Lia Block κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα ράλλυ


Η Lia Block ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της και στα 17 της έβαλε το πρώτο Πρωτάθλημα Ράλλυ στην τροπαιοθήκη της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Rhianon Gelsomino, Block House Racing - Instagram
  • 11/10/2023

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει.» Αυτή είναι η φράση που περιγράφει με τον πιο αρμόζοντα τρόπο τη σχέση της Lia Block με τα αγωνιστικά. Η 17χρονη Αμερικανίδα, κόρη του αδικοχαμένου Ken Block, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της πρωτάθλημα ράλλυ σε αμερικανικά εδάφη.

Με την Rhianon Gelsomino στο πλευρό της, η Lia έγινε η νεότερη σε ηλικία πρωταθλήτρια στο  American Rally Association (ARA) Open Two-Wheel Drive, αφού εξασφάλισε το πρωτάθλημα λίγες μέρες πριν κλείσει τα 17, όντας ακόμη 16.

«Τι τρελή χρονιά, η σκληρή δουλειά που έκανε η ομάδα Block House Racing ήταν τρελή,» είπε η ίδια στο Instagram. «Είμαι τόσο περήφανη για όλους όσοι μας βοήθησαν να φτάσουμε εκεί φέτος!»

Η διαδρομή προς τη νίκη ήταν σχετικά εύκολη για το δίδυμο, αφού πήραν τέσσερις νίκες και μία δεύτερη θέση στην πρώτη πλήρη σεζόν της Lia στο πρωτάθλημα και την πρώτη της φορά που αγωνίζεται με πισωκίνητο αυτοκίνητο. Πριν από αυτό, η πρωταθλήτρια είχε συμμετέχει σε ακόμη 7 αγώνες της ίδιας σειράς, οδηγώντας ένα προσθιοκίνητο Ford Fiesta.

Ως «έπαθλο,» η Lia θα πάρει μέρος στους δύο εναπομείνοντες αγώνες της σεζόν με το Ford Escort Cossie V2 του πατέρα της, λέγοντας ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη γι αυτό το επόμενο βήμα της στους αγώνες, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει τετρακίνητο αυτοκίνητο σε ράλλυ.

Όσο για την Gelsomino, έχει αρκετά στενή σχέση με την οικογένεια Block, αφού ο σύζυγός της, Alex, ήταν για πολλά χρόνια συνοδηγός του Ken και τώρα κάθεται στο bucket του συνοδηγού στο πλευρό της μητέρας της Lia, Lucy.