Η Μόντσα ανακαινίζεται για να κρατήσει την θέση της στη Formula 1


Η πίστα της Μόντσα προχωρά σε ανακατασκευές πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να μη χάσει την θέση της στο καλεντάρι της F1 μετά το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images/Pirelli
  • 9/1/2024

Η Ιταλία διοργανώνει δύο Grand Prix, ένα στη Μόντσα κι ένα στην Ίμολα, και αυτό θα ισχύει ως και το 2025.

Η Formula 1, όμως, είναι ακόμα στη διαδικασία έρευνας για το αν και κατά πόσο συμφέρει το σπορ να έχει δύο αγώνες στη γείτονα χώρα, εξαιτίας και της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει πια η πίστα κοντά στο Μιλάνο.

Για αυτόν τον λόγο, οι ιθύνοντες του σιρκουί ξεκίνησαν μία διαδικασία ανακατασκευής και ανακαίνισης της πίστας, ύψους 21 εκ. ευρώ, που θα διαρκέσουν 140 μέρες, δηλαδή ως τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Angelo Sticchi Damiani τόνισε:

«Ο κύριος στόχος μας είναι να επαναφέρουμε στα καλά του το Autodromo.

«Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε προβλήματα με τη ροή των φιλάθλων και πρέπει να προσφέρουμε μεγαλύτερη άνεση σε όσους έρχονται εδώ. Έχουμε θέσει τρεις στόχους για να ανταποκριθούμε καλύτερα στα αιτήματα που μας έγιναν, και από αυτούς ο πρώτος είναι οι υπόγειες διαβάσεις.

«Ο δεύτερος στόχος σχετίζεται με τις κερκίδες. Έχουμε ακόμα αρκετές προσωρινές κατασκευές, επομένως θα χτίσουμε πιο στέρεες κατασκευές που θα παρέχουν όλες τις ανέσεις σύμφωνα με αυτό που περιμένει ο εκάστοτε θεατής σήμερα. Κάθε κερκίδα θα είναι ένα νησί με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στο εσωτερικό, έτσι ώστε το κοινό να μην χρειάζεται να κυκλοφορεί.

«Τέλος, θα κατασκευαστεί ένας μόνιμος τύπος στέγης πάνω από τα κτήρια των pits. Οι πυλώνες στήριξης θα ενισχυθούν επειδή η κατασκευή θα αυξηθεί σε ύψος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Πότε παρουσιάζονται τα μονοθέσια και πότε διεξάγονται οι δοκιμές

Η Red Bull κοιτάζει ήδη το 2025