Η Red Bull κοιτάζει ήδη το 2025


Έναν χρόνο μπροστά  βλέπει το τεχνικό επιτελείο της Red Bull, όπως εξηγεί ο επικεφαλής μηχανολόγος Ben Waterhouse.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 9/1/2024

Η Red Bull κυριάρχησε στη σεζόν του 2023, κι αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να εστιάσει από νωρίς στην εξέλιξη της RB20, του μονοθέσιου με το οποίο θα αγωνιστεί το 2024.

Ο ανταγωνισμός είχε ήδη καταλάβει πως υπήρξε αυτή η μεταστροφή στο πλάνο της αυστριακής ομάδας, που ήδη από το καλοκαίρι του 2023 δουλεύει πάνω στο νέο της αγωνιστικό.

Αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής μηχανολογικού τομέα της RB, Ben Waterhouse, που μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως από τώρα γίνεται δουλειά και για το 2025:

«Η RB20 είναι τουλάχιστον έξι μηνών ήδη και έχουμε αρχίσει να εστιάζουμε στην RB21, κι ας μην έχει αρχίσει η σεζόν,» δήλωσε στο περιοδικό Racecar Engineering.

Όσον αφορά το πού έχει εστιάσει η RB στην εξέλιξη της RB20, ο Waterhouse εξήγησε πως εσωτερικά γνωρίζουν τις αδυναμίες του παλιού μονοθέσιου και θέλουν να τις καλύψουν με το νέο:

«Ξέραμε πως η RB19 είχε κάποιους σημαντικούς περιορισμούς. Αν δούμε τι έγινε στη Σιγκαπούρη, είχαμε αρκετές αδυναμίες. Σε αυτές θέλουμε να εστιάσουμε, είτε στις υψηλές είτε στις χαμηλές ταχύτητες.

«Ταυτόχρονα, έχει και σημαντικά θετικά στοιχεία, στα οποία θέλουμε να βασιστούμε. Έχουμε θέσει σαφείς στόχους για την RB20 ήδη από όταν κατασκευάζαμε την RB19. Σε γενικές γραμμές, τους έχουμε πετύχει τους περισσότερους.

«Δεν θα έλεγα πως είναι όλοι ευχαριστημένοι όμως, καθώς υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Πότε παρουσιάζονται τα μονοθέσια και πότε διεξάγονται οι δοκιμές

Ο Verstappen επιλέγει τον ιδανικό teammate για τον ίδιο

Έρχεται σύντομα το hypercar της Red Bull - Πιθανή κι η έκδοση για τον δρόμο (video)