H πρόκληση της Κίνας (VIDEO)


Παραδοσιακά το GP της Κίνας κρίνεται στις επιλογές στρατηγικής.

  • 16/4/2014

Παραδοσιακά το GP της Κίνας κρίνεται στις επιλογές στρατηγικής. Φέτος η Pirelli έχει επιλέξει για τον αγώνα της Σαγκάης τη μέση γόμα  (λευκό) P Zero White και τη μαλακή γόμα (κίτρινο) P Zero Yellow.

Ακόμη κι όταν κάνουν διαφορετικές επιλογές στρατηγικής, οι οδηγοί τερματίζουν στον αγώνα έχοντας ελάχιστη απόσταση μεταξύ των, αυτό προσφέρει συναρπαστικό φινάλε.

Με λεία επιφάνεια και μερικές απαιτητικές στροφές μεγάλης ακτίνας όπως η επικλινής στροφή 13, ο συνδυασμός γομών που προσφέρει ευελιξία ταιριάζει πολύ καλά στις ποικίλες απαιτήσεις της πίστας στη Σαγκάη.

Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής Pirelli: «Αυτός είναι ο 3ος αγώνας φέτος που χρησιμοποιείται ο συνδυασμός μέσης και μαλακής γόμας. Μετά το πρόσφατο τεστ στο Μπαχρέιν οι ομάδες αρχίζουν να αξιοποιούν τη γνώση που έχουν αποκομίσει γύρω από τη συμπεριφορά των ελαστικών στα νέα πολύπλοκα μονοθέσια του 2014. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η στρατηγική να παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στους αγώνες. Στην πίστα της Κίνας έχει φανεί στο παρελθόν η αξία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν ν’ αξιοποιήσουν τα δεδομένα που έχουν από το πρώτο μέρος της σεζόν και να διερευνήσουν επιλογές στρατηγικής που προσφέρει η τελευταία γενιά ελαστικών P Zero. Έχουμε δει μεικτές καιρικές συνθήκες στο παρελθόν στη Σαγκάη, οπότε είναι σίγουρο πως η ικανότητα γρήγορης αξιολόγησης της πληροφορίας γύρω από τις μεταβολές του καιρού θα αποτελέσει κλειδί στην βέλτιστη εκμετάλλευση των ευκαιριών που αυτές προσφέρουν».

Jean Alesi, εμπειρογνώμων οδηγός Pirelli: «Δεν ξέρω καλά τη συγκεκριμένη πίστα. Πάντα προσφέρει αρκετή ψυχαγωγία, είμαστε σε μια φάση που η στρατηγική στον αγώνα αρχίζει να παίζει κυρίαρχο ρόλο καθώς οι ομάδες αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο τη δυναμική των μονοθεσίων τους μετά την αρχική περίοδο εξέλιξης. Για τα ελαστικά αυτό είναι πολύ σημαντικό, ήδη βλέπουμε τις ομάδες να απαιτούν όλο και περισσότερα απ’ αυτά, όσο ο ρυθμός βελτίωσης επιταχύνεται. Στο Μπαχρέιν είχαμε ένα συναρπαστικό αγώνα, αν υπάρχουν πάντα τέτοιες μάχες τότε οδεύουμε προς μια φανταστική σεζόν».