Leclerc: «Είναι θέμα χρόνου η Ferrari να φτάσει τη Red Bull»


Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η ιταλική ομάδα θα αρχίσει να ασκεί πίεση στη Red Bull πολύ σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 15/3/2024

Το 2024 ξεκίνησε αρκετά καλά για τη Ferrari, με τον Carlos Sainz να κατακτά το βάθρο στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν και τον Charles Leclerc να κάνει το ίδιο μία εβδομάδα αργότερα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Μονεγάσκος εκκίνησε και τους δύο αγώνες από τη δεύτερη θέση, πίσω από τον polesitter, Max Verstappen, και πέρα από το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον πρώτο με τα φρένα του, δεν υπήρξε κάποιο άλλο σοβαρό ζήτημα. Με δεδομένο ότι το καλύτερο αποτέλεσμά του στους πρώτους τρεις αγώνες του 2023 ήταν η έβδομη θέση στη Σαουδική Αραβία, αφού εγκατέλειψε στο Μπαχρέιν και την Αυστραλία, πρόκειται για μία σημαντική βελτίωση.

Μιλώντας σε μέσα του ειδικού Τύπου μετά το GP Σαουδικής Αραβίας, ο Leclerc τόνισε ότι θεωρεί πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε περισσότερο από 18 sec πίσω από τον Verstappen

«Ήταν ένας θετικός αγώνας. Πιστεύω ότι κάνουμε μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση,» είπε ο Leclerc. «Αν κοιτάξω πίσω στους τελευταίους έξι, επτά μήνες, είμαστε η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο απ' όλους και κλείνουμε σιγά σιγά την ψαλίδα.

«Η απόσταση είναι ακόμη αρκετά μεγάλη, όμως αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα χρόνου να ασκήσουμε λίγη παραπάνω πίεση στη Red Bull.»

Διευκρίνισε επίσης ότι η Ferrari θα παίξει ένα μακροπρόθεσμο «παιχνίδι,» αφού δεν αναμένεται να φέρει μεγάλες αναβαθμίσεις στο GP Αυστραλίας

«Δε νομίζω ότι θα έχουμε πολλά νέα μέρη στη Μελβούρνη, οπότε χωρίς αυτά, πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά, αξιοποιώντας στο μέγιστο το πακέτο μας αυτή τη στιγμή. Οπότε, εκεί είμαστε,» προειδοποίησε.

«Θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε και να δούμε όταν θα έχουμε νέα μέρη στο μονοθέσιο, πόσο μεγάλο βήμα θα κάνουμε μπροστά. Κι ευελπιστώ ότι αυτό θα μας φέρει πιο κοντά στη Red Bull.»

Αργότερα, ρωτήθηκε από το Sky Sports F1 σχετικά με το από πού προέρχεται η βελτίωση και πώς σκοπεύει η ομάδα να καλύψει την -ομολογουμένως- μεγάλη διαφορά της από την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος κατασκευαστών, Red Bull:

«Τρία ή τέσσερα δέκατα είναι πολύ, στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, αν κοιτάξεις κάθε μέρος του μονοθεσίου, αν κερδίζεις 0,010 sec ανά μέρος, τότε κατευθείαν έχεις μεγάλο κέρδος.

«Τους τελευταίους μήνες, είμαστε η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο επειδή δουλεύουμε πολύ καλά και πρέπει απλά να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, είναι πολύ ξεκάθαρο σε ποιους τομείς πρέπει να εργαστούμε.

«Είμαι σίγουρος ότι η στιγμή μας θα έρθει. Δεν ξέρω τι άσους κρύβει η Red Bull στο μανίκι της όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, όμως αυτό θα καθορίσει πότε ακριβώς θα μπορέσουμε να τους φτάσουμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μήνυμα που έστειλε ο Vettel στον 18χρονο Bearman πριν το ντεμπούτο του στην F1

Helmut Marko: «Δεν πρόκειται να φύγω από τη Red Bull»

GP Σαουδικής Αραβίας: Γιατί ο Norris δεν πήρε ποινή για την εκκίνηση