Νέα ομάδα από τη Σαουδική Αραβία: Στόχος να έχει κατανομή 50-50 σε άντρες και γυναίκες εργαζόμενους


H Formula Equal, με τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας, στοχεύει να βρεθεί στο grid το 2026, αποτελούμενη από άντρες και γυναίκες εργαζόμενους, σε κατανομή 50-50.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 28/3/2023

Ο Craig Pollock έχει εμπειρία από την ίδρυση και διοίκηση ομάδων Formula 1, όντας ο άνθρωπος πίσω από την British American Racing, γνωστότερη ως BAR, που συνεργάστηκε με τη Honda για την εργοστασιακή συμμετοχή των Ιαπώνων στο σπορ στην αυγή του αιώνα.

Τώρα, ετοιμάζει το νέο του project, ονόματι 'Formula Equal', και έχει ως στόχο να βρίσκεται στο grid της F1 το 2026.

Πρόκειται για μία ομάδα με στήριξη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Motorsport.com, με τον Pollock να ανακοινώνει τα σχέδιά του για αυτήν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Θα αποτελείται από έμψυχο δυναμικό που θα αποτελεί κατά το ήμισυ από άντρες και κατά το άλλο μισό από γυναίκες, ενώ και το οδηγικό δίδυμο θα έχει έναν άντρα και μία γυναίκα οδηγό.

Με αυτόν τον τρόπο, η Formula Equal θέλει να γίνει το όχημα με το οποίο θα κάνουν το μεγάλο βήμα οι γυναίκες στη Formula 1.

«Το όλο project ετοιμάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, με το χτίσιμο μίας ομάδας F1 που θα εκπληρώνει τον στόχο που έχουμε θέσει, δηλαδή της προσφοράς ευκαιριών σε γυναίκες να βρεθούν στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού,» δήλωσε ο Pollock.

«Στόχος είναι η ομάδα να αποτελείται κατά 50% από άντρες και κατά 50% από γυναίκες, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο για μία ήδη υπάρχουσα ομάδα, όχι όμως και για μία νέα.»

Αν κι ο Pollock αρνήθηκε να πει αν η Σαουδική Αραβία βρίσκεται πίσω από την ομάδα, εντούτοις τόνισε πως βρίσκεται σε συζητήσεις «με κάποια χώρα από την περιοχή του Κόλπου», ώστε να βρίσκονται σε αυτήν οι εγκαταστάσεις της.