Ο δικηγόρος του Schumacher εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν νέα για την κατάσταση της υγείας του


Ο δικηγόρος του Michael Schumacher, Felix Damm, μίλησε για πρώτη φορά για την πρακτική της οικογένειας του Γερμανού να μην εκδίδει ανακοινωθέντα για την πορεία της υγείας του.

  • ΦΩΤΟ: Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.
  • 31/10/2023

Σε δύο μήνες συμπληρώνονται 10 χρόνια από το ατύχημα του Michael Schumacher στις Άλπεις, ο οποίος χτύπησε το κεφάλι του ενώ έκανε σκι με την οικογένειά του.

Έκτοτε, σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για την κατάσταση της υγείας του. Το μόνο βέβαιο είναι πως είναι στο σπίτι του, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του χώρο.

Παρά τα εκατοντάδες δημοσιεύματα που υποθέτουν ή και ψεύδονται για την κατάστασή του, η οικογένεια Schumacher μόνο διαψεύδει, δεν προχωρά σε τυχόν αποκαλύψεις.

Αυτή η τακτική είναι συνειδητή, όπως εξήγησε ο Felix Damm, δικηγόρος του Γερμανού 7κις πρωταθλητή, στο γερμανικό LTO.

«Πάντα αφορούσε την προστασία ιδιωτικών θεμάτων.

«Φυσικά, συζητήσαμε πολύ για το πώς θα κινηθούμε. Εξετάσαμε εάν μια τελική αναφορά για την υγεία του Michael θα μπορούσε να είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό.

«Αλλά δεν θα τελείωνε εκεί και θα έπρεπε να γίνονται συνεχείς ενημερώσεις, γιατί τα μέσα ενημέρωσης μπορούσαν να ρωτούν ξανά και ξανά 'και πώς μοιάζει τώρα', έναν, δύο, ή τρεις μήνες ή χρόνια μετά το ατύχημα.

«Εάν στη συνέχεια θέλαμε να λάβουμε μέτρα κατά αυτών των δημοσιευμάτων, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το επιχείρημα της οικειοθελούς αυτο-αποκάλυψης.

«Έμεινα έκπληκτος με το πόσα πολλά αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, παρόλο που δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες. Πόσα μπορείς να γράψεις με υποτιθέμενες ιστορίες από μηδενικές πληροφορίες. Έφτασαν τόσο μακριά που απλά κατασκεύασαν μια συνέντευξη που δημιουργήθηκε από AI και την έβαλαν στην πρώτη σελίδα .

«Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών μπορεί να αντιμετωπίσει [την κατάσταση του Schumacher] καλά και επίσης να σέβεται το γεγονός ότι το ατύχημα έχει δρομολογήσει μια διαδικασία στην οποία η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη και τώρα θα συνεχίσει να τηρείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο Walter Rohrl κέρδισε τον Michael Schumacher στην «Πράσινη Κόλαση»! (video)

Η Corinna Schumacher αποκάλυψε πως έγινε το «deal» ανάμεσα στον Michael και τη Ferrari

Michael Schumacher: Οι 5 κορυφαίες νίκες του με τη Ferrari