Ο Otmar Szafnauer αποκαλύπτει τον λόγο της αποχώρησής του από την Aston Martin


Μία από τις σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο στελεγχών κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής της F1, ήταν η αποχώρηση του Otmar Szafnauer από την Aston Martin έπειτα από 12 χρόνια συνεργασίας με την ομάδα (είτε ως Force India ή Racing Point, είτε ως Aston Martin)

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/4/2022

Ο βασικός λόγος που ώθησε τον Szafnauer να διακόψει τη συνεργασία του με την Aston Martin είχε παραμείνει ασαφής τους τελευταίους μήνες, με τον 57χρονο να εξηγεί ότι καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άφιξη στην ομάδα του Martin Whitmarsh: «Μόλις συνειδητοποίησα ότι η δομή της διοίκησης θα είναι έτσι, δεν είχα την υποστήριξη που πίστευα ότι θα έπρεπε να έχω με την άφιξη του Martin. Μου είπαν ότι οι αρμοδιότητες που είχα πριν δεν θα μου επιστραφούν ποτέ. Σε εκείνο το σημείο, ήταν πραγματικά καιρός να κοιτάξουμε αλλού. Στον τελευταίο αγώνα του 2021, στο Αμπού Ντάμπι, μου είπαν: "Ήσουν ικανός να διαχειριστείς την ομάδα, αλλά δεν τη διαχειρίζεσαι πλέον". Είχα συμβόλαιο και δεν είχα λόγο να φύγω. Αν δεν μου είχαν αφαιρεθεί οι ευθύνες, θα είχα μείνει».

Η απογοήτευση του Szafnauer, ωστόσο, διήρκεσε λίγο, καθώς άμεσα ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την Alpine, οι οποίες ήταν τόσο πειστικές που ο Αμερικανός μάνατζερ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Silverstone και να ακολουθήσει το δρόμο της Enstone: «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Alpine μου είπαν ότι ο λόγος που με ήθελαν να έρθω ήταν η εμπειρία μου στη Formula 1, ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος για να τους βοηθήσω στον στόχο τους να κερδίζουν αγώνες. Όταν αυτοί που σας προσλαμβάνουν το λένε αυτό, αισθάνεσαι πολύ σίγουρος ότι σε προσλαμβάνουν ακριβώς γι' αυτό και θέλουν την εμπειρία σας. Γι' αυτό δέχτηκα αυτή την πρόταση»