Ο Toto Wolff εξήγησε γιατί η Mercedes εμφανίστηκε ανταγωνιστική στον Καναδά


Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ομάδα της Mercedes μετά την ολοκλήρωση του καναδικού Grand Prix και ο Toto Wolff εμφανίστηκε στα media με διάθεση για χιούμορ αλλά και αποκαλύψεις ενόψει της συνέχειας. 

  • 20/6/2022

Το Grand Prix του Καναδά ήταν η αφορμή για να επιστρέψουν τα χαμόγελα στην ομάδα της Mercedes που είδε τα δύο μονοθέσιά της να είναι ανταγωνιστικά, να έχουν καλό ρυθμό και να τερματίζουν στην 3η (Hamilton) και στην 4η θέση (Russell) αντίστοιχα.

Η W13 έδειξε να έχει σημειώσει πρόοδο αναφορικά με τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν μέχρι πρότινος και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του Toto Wolff ο οποίος εμφανίστηκε με μια πιο χαλαρή διάθεση στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα στο Sky Sports F1.

Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τον παράγοντα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην βελτιωμένη εικόνα της Mercedes ο Wolff άφησε να εννοηθεί πως η νέα άσφαλτος που στρώθηκε στην πίστα Gilles Villeneuve βοήθησε τα μονοθέσια να αναπηδούν λιγότερο και συνεπώς να είναι πιο ανταγωνιστικά.

«Μπορείτε να δείτε ότι στο σημείο που είναι η φουρκέτα έχει στρωθεί νέα άσφαλτος και έτσι ταλαιπωρηθήκαμε λιγότερο από το porpoising που είναι το βασικό μας πρόβλημα. Συνεπώς νομίζω ότι πρέπει να διαφοροποιήσουμε την δραστηριότητά μας, να αγοράσουμε μηχανήματα και να αρχίσουμε να στρώνουμε νέα άσφαλτο σε όλες τις πίστες τους πρωταθλήματος. Είναι μια επένδυση που σίγουρα θα πιάσει τόπο», ήταν η γεμάτη χιούμορ τοποθέτηση του Αυστριακού και συνέχισε σε πιο σοβαρό τόνο:

«Δεν μπορούμε να πούμε “ναι, επιστρέψαμε και είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί” αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμα. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά». Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν από τον Wolff ο οποίος μίλησε για την απόφαση που πήραν να αυξήσουν το ύψος της W13 για να μειώσουν τις αναπηδήσεις.

«Είχαμε επιλέξει να φέρουμε το μονοθέσιο χαμηλά προς το έδαφος και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν λειτουργεί. Οπότε έχουμε την κατεύθυνση πάνω στην οποία πρέπει να κινηθούμε για να διορθώσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα».