Wolff: Ο Masi ήταν ασεβής προς τους οδηγούς


Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αποκάλυψε πως ο πρώην αλυτάρχης της F1, Michael Masi, φερόταν με ασέβεια προς τους οδηγούς, ενώ «δε δεχόταν καμία κριτική».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/4/2022

Μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, ο Michael Masi καθαιρέθηκε από αλυτάρχης της Formula 1, με τους Niels Wittich και Eduardo Freitas να τον αντικαθιστούν.

Μιλώντας για τον Αυστραλό, ο Wolff δήλωσε στο Press Association πως ήταν ένας άνθρωπος που δε δεχόταν κριτική για τις πράξεις του, αλλά και που φερόταν με ασέβεια προς τους οδηγούς, καθιστώντας εαυτόν «εμπόδιο» για το άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα:

«Είναι ενδιαφέρον, γιατί γευματίσαμε μαζί την Τετάρτη πριν τον αγώνα, και του είπα 'ήθελα να στο πω, χωρίς να σου λέει τι να κάνεις, ότι πρέπει να δέχεσαι την κριτική και να εξελίσσεσαι. Ο Lewis το κάνει κάθε μέρα, αλλά εσύ φέρεσαι λες και τα ξέρεις όλα'.»

Και συνέχισε:

«Ακούς τι λένε οι οδηγοί και τι λεγόταν στις συναντήσεις των οδηγών [από τον Masi], και κάποιοι εξ αυτών λένε πως ήταν ασεβής προς τους ίδιους με τον τρόπου τους φερόταν.

«Υπάρχει ένας promoter σε έναν αγώνα στη Μέση Ανατολή που είπε ότι ανακουφίστηκεπου έφυγε, γιατί τον είχε ταλαιπωρήσει τόσο πολύ.

«Δε δεχόταν καμία κριτική και ακόμα και σήμερα δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι έκανε κάτι λάθος.

«Ήταν εμπόδιο για το σπορ, γιατί όλοι μιλούσαν για το Άμπου Ντάμπι και τον αλυτάρχη, κι ο αλυτάρχης δεν είναι ένα πρόσωπο που θα πρέπει να συζητιέται, αλλά κάποιος που φέρνει σε πέρας την αποστολή να διευθύνει τον αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς.»