Πώς το sim racing βοηθά τον Verstappen να γίνει καλύτερος οδηγός


Για τον Max Verstappen, το sim racing δεν είναι απλώς διασκέδαση: είναι ένας καλός τρόπος να βελτιωθεί ως οδηγός στη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 23/1/2023

Στην πρώτη καραντίνα που επεβλήθη λόγω του κορωνοϊού το 2020, αρκετοί οδηγοί στράφηκαν στο sim racing για να περάσουν την ώρα τους, ή και για να μείνουν σε εγρήγορση εν αναμονή της επιστροφής στην αγωνιστική δράση.

Ο Max Verstappen, όμως, βρισκόταν στο sim rig πολύ νωρίτερα, και συνεχίζει να συμμετέχει σε μεγάλους αγώνες του εικονικού κόσμου, όπως οι 24 ώρες του Le Mans - κι ας πήγαν στραβά φέτος λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων που προέκυψαν λόγω χακαρίσματος.

Ο Ολλανδός έχει δικό του σύστημα με όλα τα εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ ανήκει και στο δυναμικό της Team Redline, μίας εκ των κορυφαίων ομάδων simracing στον πλανήτη.

Και όλα αυτά, γιατί έτσι γίνεται καλύτερος οδηγός.

Μιλώντας στη Washington Post, ο 2 φορές πρωταθλητής αποκάλυψε το πώς το πετυχαίνει αυτό:

«Πρέπει να προσαρμόζεσαι συνέχεια, να αλλάζεις το οδηγικό σου στιλ, καθώς κάθε αυτοκίνητο απαιτεί κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά το τιμόνι, το πώς πατάς το γκάζι και τι γραμμές θα ακολουθήσεις.

«Συνεχώς μαθαίνω και προσαρμόζομαι στο τι χρειάζεται να κάνω σε κάθε αυτοκίνητο για να πάω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Αυτό με βοηθάει και όταν επιστρέφω στη Formula 1, γιατί έχω όλη αυτή την εμπειρία στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

«Κάποιες φορές μπορεί να μην είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με το set-up, αλλά μπορείς να αντλήσεις εμπειρίες από όλες τις φορές που βρέθηκες στον προσομοιωτή.»