Ψεύτικη συνέντευξη του Schumacher με AI - Κινείται νομικά η οικογένειά του


Γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε ψεύτικη συνέντευξη με AI εν ονόματι του Michael Schumacher, με την οικογένεια του 7κις πρωταθλητή να ακολουθεί τη νομική οδό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/4/2023

Με τον Michael Schumacher μία δεκαετία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το ατύχημα που είχε στις Άλπεις, η δίψα του κόσμου να μάθει τι συμβαίνει με τον θρύλο της Formula 1 αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Αυτό, όμως, δε δίνει το δικαίωμα σε κανένα Μέσο να καπηλεύεται το όνομα και τη δημοφιλία του Γερμανού οδηγού - και σε αυτό συμφωνεί κι η οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle δημοσίευσε μία συνέντευξη με τον Michael Schumacher, που μάλιστα αποτέλεσε και το κυρίως θέμα του πιο πρόσφατο τεύχους του - μόνο που τη συνέντευξη την έδωσε μία AI (δηλαδή πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης), κι όχι ο ίδιος ο πρώην οδηγός.

Το δημοσίευμα υπέπεσε στην αντίληψη της οικογένειας Schumacher, που πλέον θα κινηθεί νομικά, όπως αναφέρει το ESPN.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο περιοδικό έχει δημοσιεύσει κάτι ακραιφνώς προβληματικό για τον 7κις πρωταθλητή.

Το 2014 είχε εξώφυλλο που ανέφερε τη λέξη «Ξύπνιος», αλλά το άρθρο εντός αναφερόταν απλά σε περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν ξυπνήσει μετά από κώμα.

Το 2015, η σύζυγος του Schumacher, Corinna, έχασε μία δικαστική διαμάχη με το περιοδικό, με αφορμή ένα δημοσίευμα που ανάφερε πως είχε βρει «νέα αγάπη», και τελικά αναφερόταν στην κόρη της οικογένειας, την Gina.