Ψυχικά εξαντλημένος ο Hamilton - Τι φέρνει τον Alonso ένα βήμα πιο κοντά στη σύνταξη


Δύο πρωταθλητές με τεράστιο κύρος, οι Lewis Hamilton και Fernando Alonso, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd. και Zak Mauger/Aston Martin F1, Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 22/12/2023

Η σεζόν του 2024 ξεκινά στις 29 Φεβρουαρίου, με τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν, σε μία σεζόν με 24 Grand Prix, αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1.

O 7κις πρωταθλητής Lewis Hamilton, που μόλις ολοκλήρωσε την 17η χρονιά του στο σπορ, αναφέρθηκε στην πνευματική, όχι τη σωματική κούραση που ένιωσε φέτος λόγω των triple-headers, των τριών συνεχόμενων αγώνων δηλαδή, που το '24 θα αυξηθούν σε τρία.

«Δεν είμαι κουρασμένος σωματικά. Δεν θα ήθελα να συνεχίσει κι άλλο η σεζόν, γιατί νιώθω ψυχικά εξαντλημένος με το τέλος,» δήλωσε ο Βρετανός.

Ο ίδιος τόνισε και το ζήτημα των logistics και της κόπωσης των μελών των ομάδων που είναι και φορτωτές και μηχανικοί κάθε Σαββατοκύριακο:

«Είναι σίγουρα δύσκολο για όλους εδώ, όλες οι ομάδες έπρεπε να μεταφερθούν από το Λας Βέγκας στο Άμπου Ντάμπι. Ελπίζω του χρόνου να είναι καλύτερα.

«Είναι μεγάλες οι σεζόν. Και με την αρνητικότητα που υπάρχει στον κόσμο, είναι δύσκολο να κρατάς θετική ματιά στα πράγματα για όλη τη χρονιά.»

Alonso, Newey, Verstappen και Hamilton στο βάθρο του Καναδικού GP 2023
Alonso, Newey, Verstappen και Hamilton στο βάθρο του Καναδικού GP 2023

Οι τρεις συνεχόμενοι αγώνες εξοντώνουν τον Alonso

Ένας άλλος βετεράνος της F1, με 20 πλήρεις σεζόν (επίδοση-ρεκόρ), ο Fernando Alonso, αναφέρθηκε με τη σειρά του στην πνευματική κόπωση ως ανώτερη και πιο ισχυρή της σωματικής, εξηγώντας:

«Το έχω πει πολλές φορές, και πριν το 2018, όταν θα σταματήσω να αγωνίζομαι δεν θα είναι γιατί δεν θα έχω κίνητρο ή γιατί θα νιώθω αργός.

«Αν μία μέρα νιώσω αργός, θα είναι πασιφανές σε όλους και δεν θα είμαι χαρούμενος κι εγώ με την απόδοσή μου, οπότε θα πω 'ήρθε η ώρα να σταματήσω'.

«Αλλά δεν θεωρώ πως θα έρθει σύντομα αυτή η στιγμή. Έχω τρομερή σιγουριά στις ικανότητές μου, οπότε το πιο πιθανό είναι το απαιτητικό πρόγραμμα να με κάνει να δώσω ένα τέλος, γιατί υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή [πέρα από τους αγώνες].»

Και συνέχισε:

«Του χρόνου θα έχουν καλεντάρι 24 αγώνων, θα δούμε πώς θα πάει αυτό.

«Είδα πως έχουμε τριπλό σερί αγώνων σε Λας Βέγκας, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι. Δεν ξέρω γιατί, νόμιζα πως το Βέγκας ήταν μόνο του του χρόνου... Είναι τρεις αγώνες συνεχόμενα. Αυτά τα πράγματα με εξαντλούν, όχι η οδήγηση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Τι καθυστέρησε τις συζητήσεις για τα συμβόλαια των Leclerc και Sainz

Η FIA κάνει «ντου» στα εργοστάσια των ομάδων – Τι αλλάζει στο πρωτόκολλο των ελέγχων

Ποιος πιλότος της F1 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα οδήγησης στον Zinedine Zidane (photos)