Τέλος οι σωματοφύλακες στο grid μετά το συμβάν Brundle-Megan Thee Stallion


Το ατυχές συμβάν ανάμεσα στον διεθνούς φήμης αναλυτή Martin Brundle και τους σωματοφύλακες της ράπερ Megan Thee Stallion οδήγησε στην απόφαση να απαγορεύονται οι σωματοφύλακες στο grid πριν τους αγώνες

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/11/2021

Κατά το grid walk του Martin Brundle πριν το GP των ΗΠΑ, ο Βρετανός πρώην οδηγός και νυν αναλυτής του Sky Sports F1 πλησίασε τη ράπερ Megan Thee Stallion για δηλώσεις, με τον άνθρωπο της προσωπικής της ασφάλειας να τον απομακρύνει.

Αυτή η κίνηση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά της Αμερικανής τραγουδίστριας, ενώ κινητοποίησε και το σπορ να λάβει μέτρα για την αποφυγή τέτοιων συμβάντων στο μέλλον.

Ως εκ τούτου, από εδώ και στο εξής, οι σωματοφύλακες των εκάστοτε celebrities που παρευρίσκονται στο grid πριν την εκκίνηση των αγώνων θα πρέπει να μένουν εκτός αυτού, ενώ κι οι διασημότητες που περπατούν εντός του θα πρέπει, εφόσον δεν επιθυμούν να μιλήσουν στην κάμερα, να αρνηθούν ευγενικά.

Η ιστορία του grid walk

Το grid walk είναι μία παράδοση πλέον τριών δεκαετιών στη βρετανική τηλεόραση. Τα τελευταία 25 χρόνια, η φωνή και η παρουσία του είναι o Martin Brundle, που είτε για το ITV, είτε για το BBC, είτε τώρα για το Sky, παίρνει ανά χείρας το μικρόφωνο και περιδιαβαίνει το grid για ένα 10λεπτο πριν την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, αναζητώντας ανθρώπους του σπορ ή και διάσημους για μερικές δηλώσεις πριν τη μεγάλη ώρα.

Πρώτος έκανε ένα τέτοιο grid walk ο Steve Rider για λογαριασμό του BBC, στο πλαίσιο του GP Μ. Βρετανίας το 1989, ενώ η επόμενη απόπειρα θα ερχόταν 8 χρόνια αργότερα, το 1997, από την Louise Goodman για λογαριασμό του ITV και τον Tony Jardine για το BBC.

Η πιο γνωστή στιγμή στην ιστορία του grid walk, όμως, πρέπει να είναι αυτή η απίστευτη στιχομυθία του Brundle με τον Kimi Raikkonen, πριν το GP Βραζιλίας 2006, τον τελευταίο -ως τότε- αγώνα του Michael Schumacher.

Ο Φινλανδός είχε αργήσει να φτάσει στην θέση του στο grid, με τον Brundle να τον ρωτά για τον λόγο, και τον ίδιο να απαντά πως έπρεπε να επισκεφθεί την τουαλέτα - απλώς εκείνος το είπε πιο... ωμά: