Το ρεκόρ που έσπασε η Red Bull με την κατάκτηση του τίτλου στην Ιαπωνία


Η νίκη του Max Verstappen έφερε και μαθηματικά τον έκτο τίτλο κατασκευαστών στη Red Bull, που έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 24/9/2023

Μετά την ήττα στη Σιγκαπούρη, η Red Bull επέστρεψε στην Ιαπωνία για να κερδίσει, και να το κάνει εμφατικά.

Ο Max Verstappen πήρε τη νίκη στη Suzuka με διαφορά 19 δευτερολέπτων από τον Lando Norris, και με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων των Mercedes και Ferrari, εξασφάλισε και τον τίτλο κατασκευαστών για την ομάδα του.

«Για εμάς ήταν υπέροχη χρονιά,» δήλωσε μετά τον αγώνα ο team principal Christian Horner. «Είναι μία επιβεβαίωση της δουλειάς όλων στο εργοστάσιο στο Milton Keynes.

«Η Red Bull κι όλοι μας τους συνεργάτες δούλεψαν μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, και φυσικά ο Max είναι απλά σε άλλο επίπεδο αυτή τη στιγμή. Σήμερα ήταν μία φανταστική εμφάνιση.»

Κατακτώντας το πρωτάθλημα με έξι Grand Prix να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν, η Red Bullέσπασε το ρεκόρ για το πόσο νωρίς έχει καταφέρει μία ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Τόσο η McLaren όσο και η Ferrari τα είχαν καταφέρει με πέντε αγώνες να απομένουν, το 1988 και το 2004 αντίστοιχα.

Σε επίπεδο συνολικών τίτλων, η RB έχει πια έξι, που σημαίνει ότι μόνο πέντε ομάδες έχουν παραπάνω κατακτήσεις: Ferrari, Williams, McLaren, Mercedes, Lotus. Με ένα ακόμη, θα φτάσει τη Lotus στα 7. Το ρεκόρ είναι οι 16 τίτλοι της Scuderia.