Wolff για Hamilton: «Αν του δώσουμε μονοθέσιο, θα παλέψει για το πρωτάθλημα»


Ο CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, δηλώνει βέβαιος για τις ικανότητες του Lewis Hamilton, τονίζοντας πως η ομάδα πρέπει να του δώσει σύντομα ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.
  • 3/1/2024

Η Mercedes ξεκινά το 2024 με στόχο να μπορέσει να γυρίσει στην κορυφή, από την οποία έπεσε ως κατασκευάστρια το 2022, μετά από οχτώ χρόνια συνεχόμενων πρωταθλημάτων.

Ο Lewis Hamilton έκλεισε τη δεύτερη σεζόν του χωρίς νίκη, έχοντας κάνει όμως μερικές καλές εμφανίσεις μέσα σε αυτή τη διετία, όπως η pole position στην Ουγγαρία.

Ο Toto Wolff, που ηγείται της ομάδας και κατέχει και το 33% των μετοχών της, πιστεύει πως οι Γερμανοί πρέπει να δώσουν μονοθέσιο ικανό για νίκες στον 7κις πρωταθλητή, αφού ο «πραγματικός Lewis» θα βγει προς τα έξω:

«Αν μπορέσουμε να του δώσουμε ανταγωνιστικό μονοθέσιο, θα παλέψει για το πρωτάθλημα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Είναι προφανές πως όταν έχεις ένα μονοθέσιο σαν αυτό που είχαμε τώρα, δεν νιώθεις ποτέ άνετα - έχεις καλά και κακά Σαββατοκύριακα.

«Σε τελική ανάλυση, κάθε φορά που ο Lewis έχει βάλει κάποιον στόχο, ειδικά όταν είναι η νίκη, βγαίνει από μέσα του ο πραγματικός Lewis, οπότε εμείς πρέπει απλώς να του δώσουμε αυτήν την ευκαιρία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Το καλεντάρι για το 2024 - Με τρεις σαββατιάτικους αγώνες η σεζόν

Καταφτάνουν δύο σημαντικά στελέχη στη McLaren

Stake F1 Team: Αυτή είναι η νέα επωνυμία της Sauber