Andrea Iannone: «Υποφέρω όσο δεν μπορούσα να φανταστώ»


Η καριέρα του Andrea Iannone στο MotoGP τελείωσε, έπειτα από την απόφαση του CAS να αυξήσει σε τέσσερα χρόνια την ποινή αποκλεισμού του

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/11/2020

Ο Ιταλός αναβάτης είχε προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, προκειμένου να μειωθεί η ποινή που αρχικά του είχε επιβληθεί από την FIM τον περασμένο Μάρτιο κι ήταν 18 μήνες.

Αντίδικος στην προσφυγή του Iannone, ο οποίος είχε στο πλευρό του διαρκώς την ομάδα της Aprilia, ήταν η WADA. Το CAS, λοιπόν, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Iannone και του επέβαλε την μέγιστη ποινή που προβλέπεται για θέματα ντόπινγκ, ήτοι τέσσερα χρόνια!

Η ποινή έχει αναδρομική ισχύ και η εφαρμογή της ξεκινά από τις 17 Δεκεμβρίου του 2019, όταν και βρέθηκε θετικό το δείγμα του Iannone. Με λίγα λόγια, η καριέρα του γεννημένου στις 9 Αυγούστου του 1989 αναβάτη ολοκληρώνεται πρόωρα, καθώς όταν θα ολοκληρωθεί η ποινή, ο Iannone θα είναι σχεδόν 34 ετών!

«Σήμερα γνώρισα τη χειρότερη αδικία που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Μου στερούν τη μεγαλύτερη αγάπη μου. Δεν υπάρχει λογική αίσθηση για αυτούς τους ισχυρισμούς που συνοδεύονται από λανθασμένα γεγονότα. Γι’ αυτό θα υπάρξει συνέχεια, γιατί σίγουρα δεν τα παρατάω» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Iannone, προαναγγέλλοντας την επόμενη νομική κίνησή του.

Και συνέχισε: «Ήξερα ότι αντιμετώπιζα ισχυρές δυνάμεις, αλλά ήλπιζα για πνευματική ειλικρίνεια και επιβεβαίωση της δικαιοσύνης. Αυτή τη στιγμή υποφέρω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούσα να φανταστώ. Όποιος προσπάθησε να καταστρέψει τη ζωή μου, σύντομα θα καταλάβει πόση δύναμη έχω στην καρδιά μου. Η δύναμη της αθωότητας και, πάνω απ 'όλα, μια καθαρή συνείδηση. Μια καταδίκη μπορεί να τροποποιήσει τα γεγονότα, αλλά όχι τον άνθρωπο».