Επιστροφή μετά από μισό αιώνα - Η Ferrari Le Mans Hypercar αποκαλύπτεται στις 30/10


Η Ferrari επιβεβαίωσε την ημερομηνία αποκάλυψης του hypercar με το οποίο θα διαγωνιστεί στο Le Mans το 2023, με το κοινό να αντικρίζει για πρώτη φορά το υπερόχημα των Ιταλών στις 30 Οκτωβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2022

Η Ferrari βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη του νέου της hypercar, με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) το 2023. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι οι Ιταλοί θα συμμετέχουν στην κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar), ενώ τώρα είναι γνωστή και η ημερομηνία της αποκάλυψης του οχήματος. Στις 30 Οκτωβρίου, η Ferrari θα υποδεχτεί το υπερόχημα με το οποίο θα επιστρέψει στο Le Mans μετά από 50 χρόνια.

Spy photo Ferrari Le Mans Hypercar Fiorano Circuit
Spy photo Ferrari Le Mans Hypercar Fiorano Circuit

Το hypercar της Ferrari πάτησε πίστα για πρώτη φορά τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία έκανε δοκιμές στην ιδιωτική της πίστα στο Fiorano, πριν φυσικά μεταφέρει τις δοκιμές και σε άλλες πίστες, όπως το Mugello, τη Βαρκελώνη, την Ίμολα και το Portimao.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην πίστα της ImolaAutodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, όπου και θα λάβει χώρα η εκδήλωση Ferrari Finali Mondiali. Στην ίδια εκδήλωση θα δώσει το παρόν και η Ferrari 296 GT3, με την οποία οι Ιταλοί θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα IMSA SportsCar του 2023.

Ο Antonello Coletta, Διευθυντής του τμήματος sportscar της Ferrari, αποκάλυψε σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Motorsport.com, ότι το hypercar της εταιρείας έχει ήδη διανύσει πάνω από 10.000 km κατά τη διάρκεια δοκιμών, και ότι είναι απαραίτητη η επανεξέταση των ρυθμίσεων του κάθε 10 μέρες, προκειμένου κάθε λεπτομέρεια να τελειοποιηθεί πριν το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Sebring στις αρχές Μαρτίου του ερχόμενου έτους.

Όσον αφορά τους οδηγούς που θα πλαισιώσουν το εγχείρημα της Ferrari να επιστρέψει στα αγωνιστικά του Le Mans, ο Coletta υπογράμμισε ότι αυτοί θα επιβεβαιωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και αποτελούνται από τους οδηγούς που βοήθησαν στην εξέλιξη του οχήματος, Alessandro Pier Guidi, James Calado, Antonio Fuoco και Miguel Molina αλλά και οι οδηγοί που εκτελούν χρέη εξελικτών στο τμήμα GT του εργοστασίου, Davide Rigon, Daniel Serra, Alessio Rovera και Nicklas Nielsen.