Η νέα Ferrari 296 GT3 ήρθε για να πρωταγωνιστήσει! (photos)


Παρουσιάστηκε στο Σπα το νέο «όπλο» της Scuderia για τα πρωταθλήματα Gran Turismo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 29/7/2022

Γεννήθηκε για να φέρνει νίκες, σχεδιάστηκε για να εντυπωσιάζει: H Ferrari παρουσίασε την 296 GT3, το νέο της «όπλο» με το οποίο θα συμμετέχει από το 2023 στα πρωταθλήματα Gran Turismo.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν την Παρασκευή (29/7) στην πίστα του Σπα. Ο «διάδοχος» της 488 GT3 Evo θα έχει 20% περισσότερη κάθετη δύναμη από τον προκάτοχό της και σηματοδοτεί την επιστροφή στους εξακύλινδρους κινητήρες.

Στην «καρδιά» του θα χτυπά ένας 3λιτρος turbo V6, που θα αποδίδει ισχύ 600 PS και 712 Nm ροπής. Η αρχιτεκτονική και η χωρητικότητα του μοτέρ διατηρεί τη φιλοσοφία της 296 GTB η οποία παρουσιάστηκε το 2021.

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Scuderia διαθέτει 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει πολλές σχεδιαστικές καινοτομίες, όπως τα πλήρως αποσπώμενα εμπρός και πίσω τμήματα, προκειμένου να διευκολύνονται οι εργασίες που θα χρειάζονται στη διάρκεια των αγώνων. Ασφαλώς, οι επιρροές από τη συμμετοχή στην Formula 1 είναι δεδομένες.

«Είδαμε πώς λειτουργεί η ομάδα στην F1 και στους αγώνες πρωτοτύπων και ακολουθήσαμε τον ίδιο δρόμο. Μάλιστα, ανταλλάξαμε ιδέες αλλά και σχέδια με την ομάδα μας στην Formula 1», επεσήμανε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των αγωνιστικών αυτοκινήτων GT της Ferrari, Ferdinando Cannizzo.

Στόχος της σχεδίασης ήταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο, εκτός από γρήγορο, να είναι και λειτουργικό και να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό όλες οι απαραίτητες επιδιορθώσεις που θα χρειάζεται στις πίστες.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο της 296 GT3 θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023 στις 24 ώρες της Daytona, εναρκτήριος αγώνας του πρωταθλήματος IMSA SportsCar.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο σύγχρονο αγωνιστικό GT της Ferrari που σχεδιάστηκε αποκλειστικά στο Μαρανέλο. Μέχρι τώρα, στα προηγούμενα μοντέλα υπήρχε συνεργασία με την Michelotto.