Η Honda ξεκινά δοκιμές με το αγωνιστικό Civic Type R (photos)


Η Honda αρχίζει να δοκιμάζει σε κανονικές συνθήκες το Civic Type R-GT, την αγωνιστική έκδοση του φημισμένου μοντέλου.

  • ΦΩΤΟ: Honda
  • 25/7/2023

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Honda παρουσίασε το Civic Type R-GT σε πρωτότυπη μορφή στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει το NSX-GT Type S με αυτό στην κατηγορία των Super GT στην Ιαπωνία.

Τώρα, στα μέσα του καλοκαιριού, οι Ιάπωνες ετοιμάζονται για τις πρώτες δοκιμές με το αγωνιστικό τους στην πίστα της Οκαγιάμα.

Για την ιστορία, τα Super GT είναι μία κατηγορία με κοινά στοιχεία με τα GT2-GT3 στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 1993 και φέρει αυτή την ονομασία από το 2005. Σε αυτή συμμετέχουν οι μεγάλες παίκτες της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιαπωνία, όπως η Honda, η Toyota και η Nissan.

Τώρα, η Honda θέλει να αποσύρει το NSX από την κατηγορία και να κάνει «μπάσιμο» με το αγωνιστικό Civic Type R, που φέρει 2λιτρο κινητήρα με turbo, εξελιγμένο από τηHonda Racing Corporation, με στόχο «την απόλυτη αγωνιστική απόδοση», σύμφωνα με την εταιρεία.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές μας με το Civic Type R-GT, ένα αγωνιστικό που συνδυάζει την αεροδυναμική, τον κινητήρα και άλλες τεχνολογίες από το HRC, που με τη σειρά του έχει εξελίξει τις ικανότητές του συμμετέχοντας σε άλλες κατηγορίες εντός κι εκτός Ιαπωνίας,» δήλωσε ο πρόεδρος του HRC, Koji Watanabe.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Civic Type R-GT θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2024, με το ξεκίνημα της νέας σεζόν του Super GT.