Ήρθε και το «μικρό»: Η Mustang GT3 περνάει τη... σκυτάλη στη νέα GT4 (photos - video)


Μετά την παρουσίαση της Ford Mustang GT3, ήρθε η σειρά του GT4, με το οποίο το «μπλε οβάλ» θα θελήσει να παρεισφρήσει ακόμα περισσότερο στην ευρωπαϊκή αγωνιστική σκηνή.

  • ΦΩΤΟ: FORD
  • 28/6/2023

Στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα στο Σπα, η Ford τράβηξε το κάλυμμα από τη Mustang GT4, το νέο της αγωνιστικό που βασίζεται στο Dark Horse, το επερχόμενο μοντέλο παραγωγής.

Η πρώτη έκδοση της Mustang GT4 έκανε ντεμπούτο το 2017, με την Multimatic να αναλαμβάνει την κατασκευή, κάτι που ισχύει και με τη νέα εκδοχή του αγωνιστικού.

Σε αντίθεση με τη Mustang GT3 που φέρει κινητήρα εξέλιξης της M-Sport, το GT4 έχει μοτέρ εξελιγμένο και κατασκευασμένο στις εγκαταστάσεις της Ford στο Μίσιγκαν.

Στα τεχνικά, το GT4 φέρει αποσβεστήρες Multimatic DSSV, κιβώτιο ταχυτήτων της Holinger, πνευματικά paddles στο τιμόνι, και φυσικά αεροδυναμικά εξαρτήματα που συνάδουν με τους κανονισμούς της κατηγορίας.

«Η Mustang GT4 είναι βασικό κομμάτι του αγωνιστικού προγράμματός μας», δήλωσε ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford Performance, Mark Rushbrook.

«Η τοποθέτηση μεταξύ της Mustang GT3 και της Mustang Dark Horse R που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα, διατηρεί τη μάρκα ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα απόδοσης στην πίστα και αποτελεί σημαντικό μέρος του αγωνιστικού προγράμματός μας.

«Με αυτή τη νέα έκδοση, που βασίζεται στο νέο μοντέλο Dark Horse της έβδομης γενιάς, αναβαθμίσαμε τα πάντα και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε».

Δείτε και το σχετικό βίντεο: