Οδηγός αγώνων μένει από καύσιμα πριν τον τερματισμό και βγαίνει από το αυτοκίνητο για να σπρώξει (videos)


Ο Max Orido φαινόταν ότι θα φτάσει σε μια εύκολη νίκη μέχρι τη στιγμή που η BMW M4 GT4 άρχισε να επιβραδύνει λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού.

  • 22/8/2023

Ένα σπάνιο σκηνικό συνέβη στον ασιατικό αγώνα GT4 που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Okayama της Ιαπωνίας με τον οδηγό Max Orido να δείχνει την αποφασιστικότητά του για να περάσει την γραμμή τερματισμού.

Ο Ιάπωνας έχοντας την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έδειχνε ότι θα φτάσει σε μια εύκολη νίκη με την BMW M4 που οδηγούσε, έχοντας χτίσει διαφορά 33 sec. από τον δεύτερο. Ωστόσο βγαίνοντας στην τελική ευθεία για τον τερματισμό το αυτοκίνητo άρχισε να επιβραδύνει προκαλώντας ερωτηματικά στους θεατές αλλά και στους δημοσιογράφους που είχαν αναβάλει την περιγραφή του αγώνα.

Τελικά αυτό που συνέβη ήταν ότι η BMW του Orido είχε μείνει από καύσιμα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί λίγα μόλις μέτρα πριν δει την καρό σημαία. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να σπρώχνει με αποφασιστικότητα προκειμένου να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Δυστυχώς για τον ίδιο το Toyota Supra που ακολουθούσε κατάφερε να τον προσπεράσει και να πάρει τη νίκη ενώ το ίδιο έκαναν άλλα 4 αυτοκίνητα, με τον Orido να τερματίζει τελικά 6οςσε έναν αγώνα που ήταν ουσιαστικά στο χέρι του μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαμε οδηγό αγώνων να σπρώχνει το αυτοκίνητό του προς την γραμμή του τερματισμού. Το είχε ο Jack Braham το 1959, στο Grand Prix του Sebring, παίρνοντας την 4η θέση και εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο του τίτλο στην Formula 1.

Αντίστοιχη προσπάθεια είχε κάνει και ο Nigel Mansell το 1984 στο Dallas όταν έσπασε το κιβώτιο ταχυτήτων της Lotus. Ο Βρετανός πετάχτηκε αμέσως από το κόκπιτ και άρχισε να σπρώχνει το μονοθέσιο, όμως έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, λιποθύμησε και κατέρρευσε.