Πανέτοιμη δηλώνει η Nissan e.dams για τον αγώνα της Ελβετίας


Το πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα τη ABB FIA Formula E, στην πατρίδα του Sebastien Buemi, οδηγού της ομάδας Nissan e.dams, στην Ελβετία.

 
  • 20/6/2019

Ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα είναι αυτό που εξελίσσεται φέτος στην ABB FIA Formula E, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους fun. Άλλωστε είναι και η φυσική συνέχεια των πραγμάτων στην Αυτοκίνηση με δεδομένη την τάση για εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων...

Πιο συγκεκριμένα, ο τελικός Ευρωπαϊκός αγώνας της σεζόν θα διοργανωθεί στη Βέρνη,  περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Aigle, όπου μεγάλωσε και έζησε ο Buemi.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας.

Το Nissan LEAF ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το 2018, ενώ για το 2019 η γκάμα του ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του LEAF e , που προσφέρει  αυξημένη εμβέλεια και ισχύ.

Η Ελβετία ήταν από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν την ηλεκτροκίνηση.  Το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που κυκλοφορούν στην χώρα, είναι το  τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.  Τώρα, μέσω του πρωταθλήματος της Formula E, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός επιστρέφει στην Ελβετία μετά από 60 χρόνια.

Η Nissan e.dams σημείωσε τους  περισσότερους πόντους από οποιονδήποτε άλλον από τους αντιπάλους της στους τελευταίους δύο γύρους, με δύο διαδοχικές νίκες στο βάθρο και με τρεις συνεχόμενες pole positions. Ο Buemi θα αγωνιστεί στην πατρίδα του με “παρακαταθήκη” την pole position και την πρώτη του νίκη επί του βάθρου, στη δεύτερη θέση,  στον τελευταίο γύρο του E-Prix του Βερολίνου.

Με πέντε pole positions - τρεις για τον Oliver Rowland και δύο για τον Buemi – η Nissan e.dams ήταν η γρηγορότερη ομάδα στα προκριματικά της πέμπτης σεζόν στην Formula E,  που ήταν και η πρώτη της στο συγκεκριμένο  πρωτάθλημα.

"Η ομάδα έκανε ακόμα μια σπουδαία δουλειά στο Βερολίνο και το επόμενο βήμα είναι να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα", δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. "Έχουμε καταφέρει δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά  και  ο στόχος μας είναι σίγουρα να συνεχίσουμε έτσι και στην Ελβετία. Ήταν συναρπαστικό  για τον Sebastien που κατέλαβε μια θέση στο βάθρο στο Βερολίνο και ξέρω ότι είναι πολύ πρόθυμος να βάλει την Nissan στο ψηλότερο σκαλοπάτι,  στο βάθρο του αγώνα.”

O χώρος διεξαγωγής του αγώνα,  θα προσφέρει μοναδικές προκλήσεις για τη Nissan e.dams και τις άλλες ομάδες, με πολλές, θεαματικές αλλαγές  στην κατάταξη.

"Η είσοδος σε νέες διαδρομές όπως της Βέρνης, κάνει την οδήγηση στον  προσομοιωτή ακόμα πιο σημαντική", δήλωσε ο Jean-Paul Driot, επικεφαλής της ομάδας Nissan e.dams. "Η πίστα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, με πολλές αλλαγές στην κατάταξη, οι οποίες θα κάνουν ακόμα πιο σημαντική τη διαχείριση της ενέργειας.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ομάδα της Nissan e.dams ήταν αρκετά δημοφιλής στην ψηφοφορία Fanboost. Οι οπαδοί της ομάδας μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς της να αποκτήσουν πρόσθετη ώθηση  ενέργειας,  κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα, κάνοντας tweet με τα hashtags #FANBOOST και #SebastienBuemi ή #OliverRowland, για τον κάθε οδηγό της ομάδας αντίστοιχα. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν για τον αγαπημένο τους οδηγό στις διευθύνσεις nismo.com/fanboost/seb ή nismo.com/fanboost/oliver, αντίστοιχα.

Ο αγώνας του E-Prix στην Βέρνη, θα ξεκινήσει στις 19:04 ώρα Ελλάδος.