Ράλλυ Ντακάρ 2024: Εντυπωσιακός ο Al-Attiyah, τερμάτισε ειδική διαδρομή με τρεις τροχούς (photo-video)


Το Ράλλυ Ντακάρ έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο στον Nasser Al-Attiyah, ο οποίος έπρεπε να τερματίσει την 3η ειδική διαδρομή με έναν τροχό λιγότερο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
  • 9/1/2024

Το Ράλλυ Ντακάρ είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες παλεύουν με την έρημο, τις δύσβατες διαδρομές και τον καυτό ήλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα κλατάρισμα είναι αναμενόμενο, ακόμα και για τον πέντε φορές νικητή του αγώνα Nasser Al-Attiyah. Αυτό που έπαθε ο Καταριανός, όμως, στην 3η ειδική διαδρομή μοιάζει να μην έχει προηγούμενο.

Ο οδηγός της Prodrive είχε τρία κλαταρίσματα στην ίδια διαδρομή, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα ανάμεσα στις πόλεις Al Henakiyah και Al Duwadimi, με αποτέλεσμα να ξεμείνει από ρεζέρβες. Ως εκ τούτου, ο πολύπειρος Al-Attiyah αποφάσισε να πάει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι ως τον τερματισμό με τρεις τροχούς, με τις εικόνες όταν έφτασε στο φινάλε να μαρτυρούν το μέγεθος της ζημιάς:

Πέραν των κλαταρισμάτων, η χθεσινή μέρα στο Ντακάρ ήταν και από αυτές που έχουν ελάχιστα σέρβις, κάτι που σημαίνει ότι αν ένα πλήρωμα αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα (κάτι που θα μπορούσε να γίνει εύκολα όταν κινείται κανείς σε τρεις τροχούς), δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο να το διορθώσει και να συνεχίσει.

Ο Al-Attiyah κατάλαβε πως, παρά την αναποδιά, έπρεπε να συνεχίσει σε όσο ταχύτερο ρυθμό γινόταν, με δεδομένο ότι το 46ο Ράλλυ Ντακάρ διαμορφώνεται ειδική με την ειδική ως ένα εκ των πλέον αμφίρροπων των τελευταίων ετών, με συνεχείς εναλλαγές στην κατάταξη των αυτοκινήτων. 

Η απόστασή του από τον πρωτοπόρο της 3ης μέραςAl-Rajhi ανέρχεται στα 10 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Ο γιος του Niki Lauda αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του (photos)

Στην πισίνα αριστερά: Οδηγός είχε έξοδο σε ράλλυ, βρέθηκε να βυθίζεται σε πισίνα (video)

WRC: Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει το 2024 στη βαθμολόγηση - Άλλοι βαθμοί την Κυριακή