Ράλλυ Ντακάρ 2024: Ο γιος του Niki Lauda αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του (photos)


Ο Lukas Lauda συμμετέχει στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ στα χρώματα ενός εκ των μονοθέσιων του πατέρα του, Niki.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: southracing_canam, lukaslauda/Instagram
  • 6/1/2024

Ο Lukas Lauda είναι ο μεγαλύτερος γιος του Niki Lauda, και έχει ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα του, όντας κι αυτός οδηγός αγώνων.

Στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ, ο Αυστριακός συμμετέχει με τη South Racing Team στην κατηγορία T3 των ελαφρών οχημάτων, επιλέγοντας να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 70 ετών.

Ο υιός Lauda έβαψε τόσο το κράνος του όσο και το Can-Maverick #347 που οδηγεί στα χρώματα της McLaren MP4/2 με την οποία ο Niki κατέκτησε τον τρίτο και τελευταίο τίτλο του, το 1982.

«Τιμώντας έναν θρύλο. Ο Lukas Lauda, γιος του Niki Lauda, θα τρέξει με χρώματα που αποτίουν φόρο τιμής στον πατέρα του, θυμίζοντας το livery της McLaren του Niki από το 1984,» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

Πριν ασχοληθεί με τους αγώνες από την θέση του οδηγού, ο Lukas Lauda ήταν μάνατζερ, έχοντας βοηθήσει και τον αδερφό του, Mathias, στην καριέρα του ανά τα χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε μία αγάπη για τους αγώνες cross-country, κάνοντας ντεμπούτο το 2022. Το 2023, μάλιστα, είχε και ένα καλό αποτέλεσμα στο Rally du Maroc, που αποτέλεσε και το έναυσμα για τη συμμετοχή του στο 46ο Ράλλυ Ντακάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η μάχη στην έρημο ξεκινά - Πρόγραμμα και συμμετοχές

Ράλι Ντακάρ: H Ford ρίχνει το Ranger στο φυσικό του περιβάλλον - Δείτε το εν δράσει