Η Bridgestone φέρνει την τεχνολογία ENLITEN με το ID.3 της Volkswagen


Η Bridgestone συνεργάστηκε με τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Volkswagen για να φέρει την τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής ENLITEN, στο νέο, πλήρως ηλεκτρικό ID.3.

  • 14/7/2020

Η ENLITEN είναι η νέα τεχνολογία ελαστικών ελαφριάς κατασκευής της Bridgestone που θέτει ένα νέο χαμηλότερο πρότυπο στη χρήση υλικών και την αντίσταση κύλισης, και προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη - ιδανικά για ένα όχημα που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Τα ελαστικά τεχνολογίας ENLITEN έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης έως και 30 τοις εκατό σε σχέση με ένα κλασικό θερινό ελαστικό. Αυτό συμβάλλει, σε ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό όχημα όπως το ID.3. Επιπλέον, τα ελαστικά με την τεχνολογία ENLITEN επιτρέπουν περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου / μπαταρίας, μειώνοντας το βάρος τους έως και 20 τοις εκατό σε σχέση με τα αντίστοιχα, κλασικά θερινά ελαστικά της premium σειράς. Αυτό ισοδυναμεί με έως και 2kg λιγότερων πρώτων υλών για την παραγωγή κάθε ελαστικού, ένα ακόμα περιβαλλοντικό όφελος τόσο στην αρχή της ζωής του προϊόντος, από πλευράς πρώτων υλών όσο και στο τέλος του κύκλου της ζωής του, κατά το τελικό στάδιο διαχείρισης και ανακύκλωσης του προϊόντος.

Επιπλέον, όλων αυτών, προστίθενται τα οφέλη της απόδοσης της τεχνολογίας ENLITEN. Ο συνδυασμός μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται και μιας νέας διαδικασίας μίξης, έχει βελτιώσει την απόδοση της σύνθεσης γόμας της τεχνολογίας κατά της φθοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση. Αυτό, σε συνδυασμό με μια κοιλότητα και 3D σχεδιασμό πέλματος, που μεγιστοποιούν την απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα και την αντίσταση στη φθορά, σημαίνει ότι η τεχνολογία ENLITEN βελτιώνει τον χειρισμό του οχήματος για να αυξήσει την απόλαυση της οδήγησης και στην περίπτωση του ID.3, να επιτύχει όλους τους στόχους απόδοσης της Volkswagen.