Το πρώτο σε ταξινομήσεις B-SUV στην Ελλάδα για τον Φεβρουάριο


Το δημοφιλές μοντέλο πάτησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην κορυφή της κατηγορίας του με μερίδιο αγοράς 15,4% και 556 ταξινομήσεις.

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ, PEUGEOT
  • 5/3/2024

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, το Peugeot 2008 αποδεικνύει ότι είναι ο «βασιλιάς» στην κατηγορία B-SUV, κατακτώντας την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, το Peugeot 2008  ακολουθώντας την κορυφαία επίδοση του Ιανουαρίου, βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας B-SUV και τον Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς 15,4% και 556 ταξινομήσεις.

Το δημοφιλές B-SUV της Peugeot με 4,3 m. μήκος, σχεδόν 2 m. πλάτος (συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών) και ύψος 1,55 m., προσφέρει άπλετο χώρο για επιβάτες και αποσκευές (434 L. στο πορτμπαγκάζ).

Σημαντικό ρόλο στα υψηλά νούμερα πωλήσεων που σημειώνει παίζει και η ευρεία γκάμα κινητήρων καθώς είναι διαθέσιμο με σύνολα βενζίνης και diesel αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Σύντομα αναμένεται να προστεθεί και μια hybrid επιλογή. 

Εξωτερικά υιοθετεί, στην εμπρόσθια πλευρά, την καινούρια φωτιστική υπογραφή της Peugeot με τις τρεις χαρακτηριστικές κάθετες «νυχιές», που είναι ενσωματωμένες στα μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο του νέου προφυλακτήρα. Τα νέα LED πίσω φώτα, που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, αποτελούνται από τρεις επάλληλες οριζόντιες διπλές λωρίδες που συμβάλλουν στην οπτική διεύρυνση του πλάτους του αυτοκινήτου.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, με ανανεωμένες υφασμάτινες ταπετσαρίες, ενώ προαιρετικά διατίθενται και με επένδυση από Alcantara (έκδοση GT). Δεσπόζουσα θέση στην καμπίνα συνεχίζει να έχει το PEUGEOT i-Cockpit, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών (και με τον αντίστοιχο αναλογικό στην έκδοση ACTIVE). Επιπλέον, η multimedia κεντρική οθόνη των 10 ιντσών αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στις εκδόσεις ALLURE και GT διαθέτει τεχνολογία HD.

Διαβάστε το αναλυτικό test drive του Car and Driver πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τις τιμές σε όλες τις εκδόσεις του νέου Peugeot 2008 πατώντας ΕΔΩ.