Buying Guide: Τα B-SUV της ελληνικής αγοράς μέχρι 25.000 €


Συγκεντρώσαμε τις B-SUV προτάσεις που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα με ανώτατο όριο τα 25.000 € και σας τις παρουσιάζουμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/2/2024

Ένα στα δύο αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το 2023 στην Ελλάδα προέρχονταν από το B-Segment. Την ίδια στιγμή, στον «εμφύλιο» των υποκατηγοριών αμαξωμάτων μεταξύ των supermini και των SUV, νικητές αναδείχθηκαν τα δεύτερα. Εμείς, εδώ στο Car and Driver, εντοπίσαμε τις B-SUV προτάσεις που προσφέρει η ελληνική αγορά με ανώτατο όριο τα 25.000 € και σας τις παρουσιάζουμε.

Ford Puma – Από 24.994 €

To Puma αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην κατηγορία, αφού έχει πατήσει πάνω στη φιλοσοφία της Ford αναφορικά με τον fun-to-frive χαρακτήρα, διαθέτοντας, παράλληλα, όλες εκείνες τις τεχνολογίες που ορίζουν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Πρόσφατα, το «μπλε οβάλ» παρουσίασε το facelift με τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις να εντοπίζονται στο εσωτερικό. Οι τιμές του νέου μοντέλου στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 26.655 €, ωστόσο οι αγοραστές που δεν θέλουν να περιμένουν και δεν επιθυμούν να «σπάσουν» το φράγμα των 25.000 €, μπορούν να επιλέξουν τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα όπου η αρχική τιμή ορίζεται στα 24.995 € και αντιστοιχεί στην εξοπλιστική έκδοση Titanium, με τον ήπιο υβριδικό κινητήρα 1.0 L EcoBoost 125 PS και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Peugeot 2008 – Από 24.100 €

Μπορεί το Peugeot 2008 να μην αποτελεί μία από τις πιο προσιτές προτάσεις στην κατηγορία, ωστόσο έχει πετύχει, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το 2019, να τραβήξει το αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώνοντας εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων. Ο στόχος παραμένει ίδιος και για τη facelift έκδοση που αποκαλύφθηκε πέρυσι και κυκλοφορεί ήδη στους ελληνικούς δρόμους. Για να ενταχθεί στο αφιέρωμα, θα πρέπει η επιλογή μας να περιοριστεί στη βασική εξοπλιστική έκδοση Active, μιας και είναι η μόνη που περνάει κάτω από τον «πήχη» που έχουμε θέσει (24.100 €). Στη θέση του κινητήρα βρίσκουμε τον 1.2 PureTech 100 S&S που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και η μεικτή κατανάλωση είναι 5,4 lt/100 km. Στον βασικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, θα βρείτε 6 αερόσακους, σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης, cruise control με speed limiter, σύστημα εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Jeep Avenger – Από 23.990 €

Το Jeep Avenger μπήκε δυναμικά στη σκηνή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού ως το μικρότερο SUV στη γκάμα της Jeep και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που παρουσίασε η φίρμα, κέρδισε το βραβείο «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023». Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στις εκθέσεις και η θερμική έκδοση που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις αγορές όπου η ηλεκτροκίνηση δεν είναι διαδεδομένη. Προφανώς σε αυτές συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, με την αρχική τιμή στην εξοπλιστική έκδοση Longitude, με τον κινητήρα βενζίνης 1.2Τ 100 PS, να ξεκινά από τα 23.990 €. Σε αυτή την τιμή θα πρέπει να υπολογίσετε 223,72 € επιπλέον που χρεώνει η Jeep για το PDI (Pre Delivery Inspection) και ισχύει για όλες τις εκδόσεις.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

VW Taigo – Από 23.900 €

Η Volkswagen ήταν από τις πρώτες εταιρείες που μύρισαν «αίμα» στα B-SUV και φρόντισε να φορτώσει την γκάμα της όχι με μία, αλλά με τρεις (3) διαφορετικές προτάσεις. Μία από αυτές είναι το Taigo που ξεχωρίζει από τα «αδεφλάκια» T-Roc και T-Cross από την κεκλιμένη στο πίσω μέρος οροφή που του προσδίδει τον τίτλο «coupé». Οι χώροι εμπρός είναι επαρκείς, πίσω μέτριοι για τα κεφάλια των επιβατών, αλλά με τέτοιο σχήμα απαιτούνται θυσίες. Πιο πίσω, όμως, τα 438 L του χώρου αποσκευών δεν κάνουν καμία θυσία στην πρακτικότητα. Στην Ελλάδα οι τιμές του Taigo ξεκινούν από τα 23.900 € για τη βασική εξοπλιστική έκδοση Life η οποία συνδυάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI 95 PS και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Toyota Yaris Cross – Από 23.230 €

Η είσοδος της Toyota στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων ελευθέρου χρόνου έγινε με το Yaris Cross. Η κίνηση αποδείχθηκε σοφή, αφού το μοντέλο αγαπήθηκε από το ευρωπαϊκό κοινό ενώ στη χώρα μας το 2023 ήταν -μακράν- το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις. Πρόσφατα, η Toyota προχώρησε στην απαραίτητη ανανέωσή για την οποία έχουν ανακοινωθεί οι τιμές στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή είναι διαθέσιμη και η τρέχουσα έκδοση. Όσον αφορά στο facelift, στο όριο των 25.000€ βρίσκουμε τις δύο εξοπλιστικές εκδόσεις Active και Active Plus που εφοδιάζονται με το υβριδικό σύνολο 1.5 L. Hybrid Electric 116 PS και οι τιμές ξεκινούν από τα 23.920 € και 24.670 €, αντίστοιχα. Στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα τα δεδομένα δεν αλλάζουν δραματικά. Τόσο οι εξοπλιστικές εκδόσεις, όσο και το κινητήριο σύνολο παραμένουν ίδια, ωστόσο οι τιμές σε αυτή την περίπτωση ξεκινούν από τα 23.230 € και τα 24.320 €, αντίστοιχα.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Renault Captur – Από 22.910 €

To Captur αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στο segment. Σήμερα, στη δεύτερη γενιά του, έχει διατηρήσει όλα τα θετικά του προκατόχου του, ενώ την ίδια στιγμή έχει βελτιωθεί σε αρκετά επιμέρους σημεία και ένα από αυτά είναι οι χώροι. Συγκεκριμένα το μήκος αυξήθηκε κατά 110 mm (έφτασε στα 4.227 mm) και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του γαλλικού SUV είναι η πλούσια γκάμα κινητήρων. Στα χρήματά μας υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη αφορά στον τρικύλινδρο 1.0 TCe των 91 PS που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και οι τιμές ξεκινούν από τα 22.910 €. Η δεύτερη ξεκινά από τα 23.810 € και αφορά στο ίδιο μοτέρ σε έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG). Mε χρήση βενζίνης αποδίδει όπως και η βασική (TCe 90), ενώ με υγραέριο 100 PS και 170 Nm. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ τα δύο ρεζερβουάρ (48 L βενζίνης, 40 L LPG) εξασφαλίζουν αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 km.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

VW T-Cross – Από 22.900 €

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Α0, το πιο μικρό SUV της Volkswagen έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των Ελλήνων. Σε αυτό συνέβαλλαν η «κλασική» σχεδίαση που δεν δημιουργεί ομάδες από haters, οι συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,1 m.) και η γενική χωροταξία με ένα τεράστιο χώρο αποσκευών στα 455 L, αλλά και με συρόμενα κατά 140 mm πίσω καθίσματα. Την ίδια στιγμή, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που φτάνει στα 18 cm, θα επιτρέψει στον προσεκτικό οδηγό να περάσει επιτυχώς πάνω από εμπόδια, ωστόσο δεν θα πρέπει να το... παρακάνει, αφού είναι σαφές ότι το T-Cross δεν έχει off-road γονίδια, ενώ σε καμία έκδοση δεν προσφέρεται ως τετρακίνητο. Η βασική εξοπλιστική έκδοση Life συνδυάζεται με τον 1.000άρη TSΙ ο οποίος είναι διαθέσιμος είτε με ισχύ 95 PS (22.900 €) ή με 110 PS (23.800 PS). Εδώ και λίγες ώρες ανακοινώθηκαν οι τιμές και για τη facelift έκδοση και μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Suzuki S-Cross – Από 22.880€

Το πακέτο που προσφέρει το Suzuki S-Cross στον οδηγό που θα το επιλέξει περιλαμβάνει όλα όσα χαρακτηρίζουν διαχρονικά τα προϊόντα της Suzuki: τεχνογνωσία της ιαπωνικής εμπειρίας, άνετους χώρους για μία οικογένεια, ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας Suzuki Safety Support και πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση. Στη βάση των κινητήρων βρίσκουμε το MHEV σύνολο με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 L Boosterjet Hybrid 48V, απόδοσης 129 PS και 235 Nm που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού GL διαθέτει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 17 ΄΄, φώτα LED, έγχρωμη οθόνη 4.2 ΄΄ στον πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, Adaptive Cruise Control, 7 aερόσακους και η τιμή του ξεκινά από τα 22.880 ευρώ.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Opel Crossland – Από 22.400 €

Με «πρόσωπο» που ξεχωρίζει χάρη στη μάσκα Opel Vizor, το Crossland έρχεται με σύγχρονη σχεδιαστική εικόνα που δεν περνά απαρατήρητη. Παράλληλα, προσφέρει μεγάλη πρακτικότητα στο εσωτερικό και άνετους χώρους για τους επιβάτες, ενώ ξεχωρίζουν τα πίσω καθίσματα τα οποία είναι συρόμενα κατά τον διαμήκη άξονα κατά 150 mm. Αυτό επιτρέπει στον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 410 L και να φτάνει έως τα 520 L, ανάλογα τη θέση τους. Στη βάση των κινητήρων υπάρχει το τρικύλινδρο turbo μοτέρ βενζίνης του 1,2 L  που αποδίδει 110 PS. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και η μεικτή κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι 5,8 L/100 km. Για τους λάτρεις του πετρελαίου, η Opel προσφέρει το Crossland και με το diesel σύνολο 1,5 L  110 PS. Η αρχική τιμή, στην εξοπλιστική έκδοση Edition, για το βενζινοκίνητο μοντέλο είναι τα 22.400 € και για το πετρέλαιο τα 23.900 €.

Διαβάστε τη συγκριτική δοκιμή με το Hyundai Kona πατώντας ΕΔΩ.

Dacia Duster – Από 21.280 €

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου Dacia Duster στην ελληνικές εκθέσεις έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, η Dacia διαθέτει στην γκάμα της την τρέχουσα έκδοση του άκρως επιτυχημένου SUV στην προνομιακή τιμή των 21.280 €. Αναφερόμαστε στο τελευταίο facelift με τη νέα μάσκα, το νέο λογότυπο, τα νέα LED φωτιστικά σώματα, ενώ διακριτικές παρεμβάσεις έγιναν και στο εσωτερικό χωρίς να αλλάζει δραματικά η εικόνα. Η παραπάνω τιμή αντιστοιχεί στην έκδοση με τον τρικύλινδρο, turbo 1.000άρη κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) που αποδίδει 100 PS και η κίνηση περνάει στην άσφαλτο μέσω του μπροστινού άξονα.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Nissan Juke – Από 19.900 €

Όταν πριν από 14 χρόνια η Nissan παρουσίαζε την πρώτη γενιά του Juke, με τη ριζοσπαστική σχεδίαση, κανείς δεν περίμενε, ενδεχομένως ούτε οι ίδιοι οι Ιάπωνες, ότι οι πωλήσεις του θα ξεπερνούσαν συνολικά τις 1 εκατ. μονάδες. Σήμερα το μοντέλο βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του, έχει διατηρήσει το εκκεντρικό στυλ, ωστόσο η νέα πλατφόρμα CMF-B πάνω στην οποία έχει αναπτυχθεί αύξησε το μήκος του (4.210 mm), αλλά και τους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, διατηρώντας παράλληλα τις οδηγικές αρετές τού αυτοκινήτου. Αυτή την περίοδο είναι σε ισχύ προωθητικό πρόγραμμα της Nissan που καταβάζει την τιμή του Juke κατά 3.410 €. Υπολογίζοντας τη συγκεκριμένη έκπτωση η τιμή της βασικής εξοπλιστικής έκδοσης Energy με το τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης του 1,0 L. 114 PS ξεκινά από τα 19.990 €.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Seat Arona – Από 19.900€

Το Arona αποτέλεσε για τη Seat το μοντέλο με το οποίο η ισπανική μάρκα εισήλθε δυναμικά στην κατηγορία των compact crossover-SUV. Η επιλογή αποδείχθηκε σωστή, αφού το Arona κατάφερε γρήγορα να γίνει το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της ισπανικής φίρμας μετά το Ibiza. Τα χρόνια πέρασαν και η Seat προχώρησε στην ανανέωση του μοντέλου, ώστε να παραμείνει μοντέρνο, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να μη χάσει πόντους από την πρακτικότητα που το χαρακτηρίζει. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το μπροστινό μέρος με τους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης που «παντρεύονται» αρμονικά με τα LED φωτιστικά σώματα. Στη βασική εξοπλιστική έκδοση Style, οι τιμές ξεκινούν από τα 19.900 € με την προωθητική ενέργεια που είναι σε ισχύ. Ο κινητήρας σε αυτή την περίπτωση είναι ο 1.0 TSI που αποδίδει 95 PS ή 110 PS και συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο (5 ή 6 σχέσεων) είτε με επτατάχυτο DSG.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Skoda Kamiq – Από 19.900 €

Το Kamiq είναι το μικρότερο μοντέλο της Skoda στο «παρεάκι» των αυτοκινήτων ελευθέρου χρόνου που διαθέτει. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, έγινε γρήγορα ένα «hot» μοντέλο προτάσσοντας πολλά ατού. Ποιοτικό σε υλικά, συναρμογή και όψη και «μαζεμένο» για να μην επιβάλλεται με τον όγκο του. Χώροι υπάρχουν (26 L στην καμπίνα για μικροαντικείμενα, 400 L χώρος αποσκευών μέχρι την εταζέρα), καθώς και έξυπνες λύσεις, όπως το πλήρως αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού που επιτρέπει τη φόρτωση εντός της καμπίνας, αντικειμένων με μήκος μέχρι και 2,45 m! Στον εξοπλισμό δεν υπάρχουν ελλείψεις και γενικά η αίσθηση που αφήνει το Kamiq είναι ενός μέσου που μπαίνει εύκολα στη ζωή κάθε οδηγού, ειδικά με την τιμή του. Συγκεκριμένα, στη βασική εξοπλιστική έκδοση Ambition με τον κινητήρα 1.0 TSI 95 PS η διαμόρφωση ξεκινά από τα 19.900 €, ενώ συνδυάζεται και με 4 χρόνια εγγύηση.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Citroen C3 Aircross – Από 19.900 €

Από τη στιγμή που στο μπροστινό μέρος υπάρχει το σήμα της Citroen, το C3 Aircross δεν θα μπορούσε να μην διακρίνεται στους τομείς της πρακτικότητας και της άνεσης. Το αδρό στο μάτι B-SUV αποτελεί τον εκπρόσωπο της φίρμας στα B-SUV και στον βασικό εξοπλισμό μεταξύ άλλων, υπάρχουν έγχρωμη οθόνη αφής 7 ΄΄, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, μπάρες οροφής σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, προβολείς Citroen LED Vision με αυτόματη λειτουργία, πίσω φιμέ τζάμια, καθώς και η «ομπρέλα» με τα συστήματα ασφαλείας Pack Safety. Στα παραπάνω προσθέστε των άνετο χώρο αποσκευών των 410 L.  Η τιμή του στη βασική έκδοση You!, με τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech 110 και το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ξεκινά από τις 19.900 €, ενώ η Citroen είναι μια από τις τελευταίες εταιρείας που παραμένουν στον «χορό» των diesel, προσφέροντάς το C3 Aircross και με τον 1.5 BlueHDI 110 (από 22.700 €).

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Suzuki Vitara – Από 19.580 €

Αν υπάρχει ένα B-SUV που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αυτό αναμφίβολα είναι το Suzuki Vitara που συνεχίζει να γοητεύει τους αγοραστές σαν... παλιό κρασί, αφού το μοντέλο που βλέπετε βασίζεται στην τέταρτη γενιά που παρουσιάστηκε το 2015 και δέχθηκε facelift το 2018! Λίγο πριν το κλείσιμο του 2023, έφτασε στην Ελλάδα και η Special Edition η οποία ξεχωρίζει από την αποκλειστική διχρωμία αμαξώματος και κάποιες μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες. Το εσωτερικό δεν ξεφεύγει από όλα όσα μας έχει συνηθίσει η Suzuki, με την πρακτικότητα και την εργονομία να δηλώνουν παρούσες. Για τους αγοραστές με «ταβάνι» τα 25.000 € οι επιλογές που έχουν αφορούν στις δικίνητες εκδόσεις με τον ήπιο υβριδικό κινητήρα 1.4 Hybrid 48V 129 PS. Εξοπλιστικά μπορούν να ξεκινήσουν με την έκδοση GL (19.580 €), ακολουθεί η GL PLUS (22.030 €) και τέλος υπάρχει η GLX (24.930 €).

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Hyundai Bayon – Από 19.340 €

Όταν η Hyundai παρουσίασε το Bayon, πολλοί ήταν αυτοί που προβληματίστηκαν με την προσθήκη ακόμα μίας κορεατικής πρότασης στα compact SUV, μετά του δημοφιλούς Kona. Σχεδιαστικά, το Bayon βάδισε σε διαφορετικό μονοπάτι και χάρη στο μήκος των 4,18 m. απογείωσε την πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Την ίδια στιγμή ο χώρος αποσκευών των 411 L  αποτελεί ένα από τα κύρια θέλγητρα για τον οικογενειάρχη που δεν διαθέτει υψηλό budget για αγορά νέου αυτοκινήτου. Προσφάτως και έχοντας περπατήσει μια τριετία στον εμπορικό στίβο, η Hyundai προχώρησε στην ανανέωσή του, με τα νέα αυτοκίνητα να αναμένονται στην Ελλάδα τον Μάιο. Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την τρέχουσα εξοπλιστική έκδοση Exclusive με την προνομιακή τιμή των 19.340 €. Κάτω από το καπό υπάρχει το τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης του 1.2 L που αποδίδει 82 PS και στο οποίο, σύμφωνα με τις μετρήσεις του κατασκευαστή, η κατανάλωση σε μεικτό κύκλο είναι 5,1 lt/100 km.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντα ΕΔΩ.

MG ZS – Από 18.950 €

Με μήκος 4.323 mm, πλάτος 1.809 mm και μεταξόνιο 2.580 mm το MG ZS έφτασε πριν από μερικούς μήνες στη χώρα μας για να προκαλέσει πονοκέφαλο στους ανταγωνιστές του. Η ευρυχωρία είναι το μεγάλο του ατού, αφού διαθέτει ένα από τα πιο άνετα εσωτερικά στην κατηγορία. Ξεχωρίζει ο χώρος αποσκευών, που ξεκινά από τα 448 L  και φτάνει έως τα 1.166 χάρη στα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, ενώ επιπρόσθετα η οροφή του μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 75 kg. Στη βάση της γκάμας των κινητήρων υπάρχει ο τετρακύλινδρος VT-i του 1,5 L. με ισχύ 106 PS που συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης (Exclusive) με αρχική τιμή τα 18.950 € βρίσκουμε οθόνη 10.1 ΄΄ για το σύστημα πολυμέσων, 17άρες ζάντες και προβολείς Full LED. Ο αγοραστής που έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει ελάχιστο το όριο των 20.000 € μπορεί να επιλέξει την αμέσως επόμενη Luxury (20.550 €), που προσφέρει επιπλέον δορυφορική πλοήγηση, Virtual Cockpit Display, ηχοσύστημα 6 ηχείων, καθίσματα eco leather με ραφή και εμπρός φώτα ομίχλης.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Kia Stonic – Από 18.540 €

Σε μια αγορά όπου οι τιμές των αυτοκινήτων τραβάει την ανηφόρα, το Kia Stonic αποτελεί μια οικονομική όαση στην οποία οι υποψήφιοι αγοραστές με περιορισμένο budget μπορούν να... ξεδιψάσουν. Το κοραεατικό B-SUV με τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης στην εξωτερική εμφάνιση και τη φιλόξενη καμπίνα, αποτελεί μία από τις πιο προσιτές προτάσεις της κατηγορίας, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 18.540 € για την έκδοση Inmotion με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,2 L  και τους 82 PS. Εξίσου οικονομική είναι και η ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.000άρη Turbo κινητήρα του 1,0 L και των 100 PS, με τιμή εκκίνησης τα 21.740 €. Άξιο αναφοράς είναι ότι όλες οι εκδόσεις συνοδεύονται από εγγύηση 7 ετών ή 150.000 km, η οποία είναι πλήρως μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.

Dacia Sandero Stepway – Από 17.540 €

Το Dacia Sandero ήταν, είναι (και μάλλον θα συνεχίσει να είναι) το απάγκιο αρκετών υποψήφιων αγοραστών που θέλουν πολλά, δίνοντας λίγα. Στην τελευταία ανανέωση αφομοίωσε -όπως και το Duster- τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα του brand, η οποία γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή στο μπροστινό μέρος με το νέο λογότυπο της Dacia, αλλά και τους εντυπωσιακούς προβολείς σε σχήμα «Y» οι οποίοι είναι τεχνολογίας LED. Παρά τις παρεμβάσεις που δέχθηκε, το μεγάλο προσόν του Sandero παρέμεινε και αυτό είναι οι άφθονοι για την κατηγορία χώροι με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 410 L, ενώ υπάρχουν και 21 L αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα για μικροαντικείμενα. Η Dacia ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσφέρει το Sandero Stepway με έκπτωση 1.000 € σε όλες τις εκδόσεις. Έτσι, η τιμή για τη βασική έκδοση η 1.0 TCe 90hp Essential ξεκινά από τα 17.540 €.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή πατώντας ΕΔΩ.