Κάπως έτσι θα είναι το νέο Skoda Superb (2015)!


Σύμφωνα με τη Skoda το επόμενο Superb δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 29/12/2014

Δεν μπορούμε να κρίνουμε από τα πρώτα σκίτσα που δημοσίευσε η Skoda, αλλά σύμφωνα με την εταιρία από την Τσεχία, το Superb επόμενης γενιάς θα είναι «σχεδιαστική επανάσταση».

Για να υποστηρίξει αυτή της τη δήλωση η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα δύο πρώτα σκίτσα που μας προϊδεάζουν για το πως θα είναι το επόμενο μεγάλο οικογενειακό της αυτοκίνητο. Πάντως από αυτές τις δύο πρώτες εικόνες μπορούμε να πούμε ότι το νέο Superb θα είναι αρκετά πιο δυναμικό και εντυπωσιακό σε σχέση με το παρελθόν με καλές αναλογίες αμαξώματος και καθαρές γραμμές. Φυσικά όλα αυτά μένει να τα δούμε στην πραγματικότητα καθώς είναι αρκετές εκείνες οι φορές που το τελικό προϊόν διαφέρει πολύ σε σχέση με τα πρώτα σκίτσα των σχεδιαστών.

Σύμφωνα με τη Skoda η σχεδίαση του νέου Superb είναι «σοφιστικέ, κομψή, δυναμική, διακριτική και ταυτόχρονα μοντέρνα». Επίσης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη σχεδίαση φέρνει επανάσταση στην κλασική σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας.

Από ό,τι μπορούμε να δούμε πάντως, πολλά από τα στοιχεία που ενσωματώνει το νέο Superb προέρχονται από το πρωτότυπο VisionC. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυναμική γραμμή της οροφής και τις έντονα σμιλευμένες επιφάνειες. Παρότι δεν έχουν δώσει κάποιο σχέδιο για το εσωτερικό, οι άνθρωποι της Skoda λένε ότι και εντός το νέο Superb θα διαθέτει αντίστοιχα δυναμικές και κομψές γραμμές με βάση την εξωτερική του σχεδίαση.

Όπως και το ολοκαίνουριο VW Passat, έτσι και το Superb βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, αλλά θα διαθέτει ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο ούτως ώστε οι χώροι για τους πίσω επιβάτες να είναι ακόμα καλύτεροι. Πάντως το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου θα παραμείνει κάτω από τα 5 μέτρα.

Οι περισσότεροι turbo κινητήρες βενζίνης και diesel είναι παρόμοιοι με αυτούς του Passat, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στα μηχανικά σύνολα του νέου Superb θα συμπεριλαμβάνεται και ο ολοκαίνουριος δίλιτρος biturbo diesel κινητήρας που αποδίδει 240 ίππους και 500 Nm ροπής! Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG), ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες και εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Το νέο Skoda Superb θα κάνει το ντεμπούτο του στην Πράγα στα μέσα Φεβρουαρίου του 2015. Η παγκόσμια πρώτη του φυσικά θα γίνει στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Στις αντιπροσωπείες της Skoda ανά την Ευρώπη, το νέο Superb αναμένεται να είναι προς τα μέσα του 2015.