MAZDA MX-5 2015: Έρχεται το Σεπτέμβριο!


Σύμφωνα με στέλεχος της Mazda το νέο MX-5 δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 7/8/2014

Σύμφωνα με πληροφορίες του διευθύνων συμβούλου της Mazda Αυστραλίας Martin Benders, το MX-5 του 2015 «δεν θα μοιάζει σε τίποτα» με το προηγούμενο μοντέλο.

Σε μία συνέντευξή του στον ξένο τύπο, ο Benders δήλωσε ότι το νέο MX-5 θα ερμηνεύει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας «Kodo». Τη σχεδιαστική γλώσσα «Kodo» βεβαίως την έχουμε δει σε όλες τις τελευταίες δημιουργίες της ιαπωνικής φίρμας όπως το Mazda 2 και το CX-5.

Ο Benders δεν αποκάλυψε φυσικά κάποιες λεπτομέρειες για το νέο προσιτό roadster της Mazda, αλλά ήδη γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται στις ολοκαίνουριες πλατφόρμες «SKYACTIV» οι οποίες θα επιτρέπουν στο νέο MX-5 να ζυγίζει κατα μέσο όρο περίπου 100 λιγότερο (ίσως και περισσότερο) από το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης το νέο μοντέλο θα διαθέτει και ακόμα πιο χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος εμπρός και προς το κέντρο και η κίνηση θα συνεχίζει να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Το νέο Mazda MX-5 αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 4 Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ μία πρώτη εικόνα για το πως περίπου θα είναι μπορείτε να πάρετε από την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του θέματος. Στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες για το νέο MX-5.