Mercedes-Benz GLA45 AMG:0-100 σε 4,8"!


Η Mercedes-Benz προχώρησε στην online αποκάλυψη της έκδοσης AMG για το compact SUV της, την GLA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 7/1/2014

Η Mercedes-Benz προχώρησε στην online αποκάλυψη της έκδοσης AMG για το compact SUV της, την GLA. Η παγκόσμια πρεμιέρα της... hot έκδοσης της GLA θα γίνει στην Έκθεση NAIAS στο Detroit αργότερα μέσα στον Ιανουάριο του 2014.

Την είχαμε δει ως concept στο Los Angeles Auto Show τον περασμένο Νοέμβριο (2013), και η έκδοση παραγωγής της GLA45 AMG βρίσκεται σχεδιαστικά αρκετά κοντά στο πρωτότυπο μοντέλο, ενώ και σε αυτόν τον τομέα είναι όπως ακριβώς θα περίμενε κάποιος από μία AMG. Το δυναμικό bodykit, οι «φουσκωμένοι» προφυλακτήρες και τα φτερά, οι «μυώδης» ποδιές στα πλαϊνά του αμαξώματος οι μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος συμπληρώνουν την εικόνα της πιο... εκρηκτικής GLA.

Η ισχύς προέρχεται από τον 4κύλινδρο σε σειρά turbo των 2 λίτρων που είναι προδιαγραφών Euro 6. Μιλάμε φυσικά για το ίδιο μηχανικό σύνολο με την A45 AMG και την CLA45 AMG. Η απόδοσή του αγγίζει τους 360 ίππους (265 kW) και τα 450 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC και μέσω το ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων AMG SPEEDSHIFT DCT.

Το κλασικό 0-100 km/h στην προκειμένη περίπτωση πραγματοποιείται σε 4,8 sec. και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Η μέση κατανάλωση στην GLA45 AMG (πάντοντε σύμφωνα με την εταιρεία) είναι 7,5 lt/100 km ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 175 gr/km.

Άλλα καλούδια που συναντάμε στο hot crossover της Mercedes συμπεριλαμβάνουν την σπορ ανάρτηση της AMG και νέο σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων, ενώ προαιρετικά στην GLA45 AMG υπάρχει ακόμα πιο αποτελεσματικό αεροδυναμικό πακέτο, κιτ απο ανθρακονήματα για μείωση του βάρους, κόκκινες δαγκάνες φρένων, αλλά και διαφορετικό πίσω σπόιλερ.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα με δέρμα και microfiber με κόκκινες ραφές και επίσης κόκκινες ζώνες ασφαλείας. Το τριάκτινο τιμόνι είναι επενδεδυμένο με δέρμα Nappa ενώ νέος είναι και ο πίνακας οργάνων της AMG με έγχρωμη κεντρική οθόνη. Προαιρετικά και σε αυτό το σημείο υπάρχουν επενδύσεις από ανθρακονήματα καθώς και τιμόνι και καθίσματα «performance».