Nissan Concept 2020 Vision GT: Το GT-R του αύριο! (video)


Μπορεί να το σχεδίασαν για την εικονική πραγματικότητα του Playstation αλλά μας προϊδεάζει για το μελλοντικό GT-R!

  • 17/6/2014

Η Nissan αποκάλυψε το εικονικό πρωτότυπο 2020 Vision Gran Turismo, το οποίο σχεδιάστηκε για το πασίγνωστο driving simulator της Sony. Παρότι το πρωτότυπο supercar 2+2 θέσεων δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της Nissan για τον εορτασμό των 15 ετών από τη γέννηση του παιχνιδιού Gran Turismo, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας μας προϊδεάζει για ένα μελλοντικό όχημα υψηλών επιδόσεων της ιαπωνικής φίρμας.

Σύμφωνα με τη Nissan λοιπόν το συγκεκριμένο concept «είναι ένα όραμα για το πως θα μπορούσε να είναι ένα υψηλών επιδόσεων Nissan στο μέλλον». Αν κρίνουμε όμως από τα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, τότε θα μπορούσαμε πολύ εύκολα σε αυτά να εντοπίσουμε μία μετεξέλιξη των αντίστοιχων φωτιστικών σωμάτων του GT-R του σήμερα. Για να το πούμε με πιο απλά λόγια θα μπορούσαμε συνολικά σε αυτό το πρωτότυπο να φανταστούμε μια μελλοντική γενιά του GT-R.

Το Concept 2020 δημιουργήθηκε από νεαρούς σχεδιαστές της εταιρίας στο Nissan Design Europe, στο Λονδίνο. Η Nissan λέει ότι η άκρως εξελιγμένη αεροδυναμική του οχήματος εντυπωσίασε τους μηχανικούς της εταιρίας στο Nissan Technical Centre στο Atsugi της Ιαπωνίας, οι οποίοι εντόπισαν πάρα πολλές προοπτικές στο πρωτότυπο όχημα και φυσικά έδωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία μετά από τις μελέτες τους. Δυστυχώς όμως δεν ανακοίνωσαν κανένα τεχνικό στοιχείο για το πρωτότυπο της εικονικής πραγματικότητας.

Όσο για την πραγματικά εντυπωσιακή σχεδίαση του πρωτότυπου ας ελπίσουμε ότι έστω κάποια στοιχεία της θα περάσουν και στην επόμενη γενιά του Nissan GT-R. Μέχρι τότε, μπορείτε να οδηγήσετε το Concept 2020 στο Gran Turismo 6, φυσικά στο Playstation, από τον Ιούλιο που το εικονικό supercar θα είναι διαθέσιμο για «download».