Η νέα Corvette ZR1 έρχεται για να βάλει δύσκολα σε Ferrari και Lamborghini (photos)


Η Chevrolet «αναβαθμίζει» την ατμοσφαιρική Z06 των 679 PS με την ολοκαίνουρια ZR1, που θα διαθέτει twin-turbo V8 κινητήρα 5,5 L και ισχύ 860 PS.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 11/10/2023

H Chevrolet Corvette Z06, με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5,5 L που αποδίδει 679 PS, είναι ένα εντυπωσιακό supercar, όμως υπολείπεται σημαντικά σε ισχύ από τα αντίστοιχα των Ferrari και Lamborghini. Ωστόσο, ετοιμάζεται η σχετική «απάντηση».

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν στην πίστα του Nurburgring αλλά και σε δημόσιους δρόμους γύρω από αυτήν, ένα πρωτότυπο της νέας Corvette ZR1, η οποία θα βασίζεται στην Z06, αλλά με εντυπωσιακή ενίσχυση της ισχύος.

Αυτή θα προκύπτει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την εξελιγμένη μορφή του V8 της Z06, ο οποίος θα αποκτήσει twin-turbo προκειμένου να αποδίδει περίπου 860 PS και θα συνοδεύεται από 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο διέθετε πολύ λιγότερο καμουφλάζ σε σχέση με προηγούμενα, έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τα πολλά και εντυπωσιακά αεροδυναμικά στοιχεία της σχεδίασης, όπως τις πρόσθετες εισαγωγές αέρα πάνω από τους πίσω τροχούς, τις άλλες δύο εισαγωγές στο πάνελ που καλύπτει τον κινητήρα αλλά και τις νέες στο εμπρός καπό.

Επιπλέον, η τεράστια πίσω πτέρυγα δείχνει διαφορετική σε σχέση με αυτή που οι συνεργάτες μας είχαν παρατηρήσει σε προηγούμενες «συναντήσεις» με αυτοκίνητα εξέλιξης της ZR1, ενώ εξίσου εντυπωσιακές είναι οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, τοποθετημένες χαμηλά στο κεντρικό τμήμα του διαχύτη.

Στο εμπρός τμήμα, για την ώρα η σχεδίαση μοιάζει αρκετά με της Z06, με εξαίρεση το τμήμα πάνω από την κεντρική μάσκα από το οποίο φαίνεται ότι απουσιάζει η γυαλιστερή μαύρη μπάρα.

Η παρουσίαση της νέας Chevrolet Corvette ZR1 αναμένεται εντός του 2024, για να ακολουθήσει, περίπου ένα χρόνο μετά, μια υβριδική παραλλαγή, γνωστή προσωρινά με την κωδική ονομασία Zora, που θα «εκτοξεύει» την ισχύ στα όρια των 1.000 PS.