Νέα Aston Martin DB11: Πιο «άγρια» και με... σωστή βρετανική προφορά! (photos)


Οι Βρετανοί διατηρούν τη διάταξη με τον κινητήρα μπροστά και ετοιμάζονται να αποκαλύψουν σύντομα το πρώτο sportscar «επόμενης γενιάς οχημάτων».

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 23/3/2023

H Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να λανσάρει «την επόμενη γενιά sports αυτοκινήτων με κινητήρα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος» και όλα δείχνουν ότι η ανανέωση θα αρχίσει με τη νέα DB11.

Έχουμε φωτογραφίες από το «διάδοχό» της, ο οποίος κατασκοπεύτηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στη χιονισμένη Βόρεια Σουηδία. Αν και η βρετανική φίρμα αναφέρεται σε «επόμενη γενιά» αυτοκινήτων, το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοιάζει περισσότερο σαν μια facelift έκδοση της υπάρχουσας DB11.

Οι «μυώδεις» γραμμές και το κλασικό προφίλ GT διατηρούνται στο νέο sportscar, για το οποίο δεν είναι βέβαιη η ονομασία που θα έχει. Οι τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ονομάζεται DB12.

Κοιτώντας το αμάξωμα, οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος. Η μάσκα έχει μεγαλύτερο άνοιγμα, οι προβολείς είναι καινούριοι ενώ και ο προφυλακτήρας είναι επανασχεδιασμένος. Επίσης, διαφορετική δείχνει και η μορφή του καπό, που φαίνεται να κινείται σε πιο συμβατική εκδοχή.

Στο πίσω μέρος, δε συναντάμε τόσες πολλές αλλαγές. Για την ακρίβεια, εκτός από τα νέα φωτιστικά σώματα, που μοιάζουν πιο «διακριτικά», οι διαφορές σε σχέση με την υπάρχουσα DB11 είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Οι μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης επιβεβαιώνουν τη διατήρηση του θερμικού της χαρακτήρα.

Το τρέχον sportscar διατίθεται με έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L της  Mercedes-AMG που αποδίδει 535 PS και 675 Nm και με ένα V12 twin-turbo 5,2 L της Aston Martin με ισχύ 639 PS και ροπή 700 Nm.

Στο εσωτερικό, γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει νέο σύστημα infotainment, στα πρότυπα του MBUX της Mercedes, ενώ θα διαθέτει «σωστή αγγλική προφορά», σύμφωνα με τον Lawrence Stroll.

Αν και το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι έντονα καμουφλαρισμένο, δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να δούμε το τελικό μοντέλο παραγωγής. Στην πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022, η Aston Martin επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Έτσι, η παρουσίαση του διαδόχου της DB11 αναμένεται το πρώτο διάστημα του δεύτερου εξαμήνου του 2023.