Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει - Το facelift του Hyundai Tucson διατηρεί ατόφιο τον χαρακτήρα του (photos)


Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να αποκαλυφθεί το facelift του Hyundai Tucson και ο φωτογραφικός φακός έπιασε στα πράσα το πρωτότυπο να κάνει δοκιμές.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS, ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2023

Το Σεπτέμβριο η 4η γενιά του Hyundai Tucson συμπληρώνει 3 χρόνια κυκλοφορίας οπότε η ανανέωσή του κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να συνεχίσει να τραβάει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Η αλήθεια είναι ότι το κορεατικό SUV αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία του από προτάσεις όπως το Toyota RAV4, ωστόσο αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για την Hyundai που της αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Στο τέλος Μαΐου το πρωτότυπο της facelift έκδοσης βγήκε για πρώτη φορά στους δρόμους και μας έδειξε τα πρώτα σημάδια γραφής. Πριν από μερικές ημέρες ο συνεργάτης μας κατάφερε να «συλλάβει» για ακόμα μία φορά το αυτοκίνητο το οποίο, όπως άλλωστε συνηθίζει ο κατασκευαστής, ήταν κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος του σκεπασμένο με μαύρα καλύμματα κρύβοντας τις λεπτομέρειες του αμαξώματος.

Το σημείο που έχει αποκαλυφθεί περισσότερο αυτή τη φορά, ενδεχομένως εσκεμμένα, είναι το μπροστινό μέρος όπου υπάρχει ήπιο καμουφλάζ. Η ιδιαίτερη σχεδίαση της γρίλιας με το ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα έχουν παραμείνει ωστόσο φαίνεται ότι το συνολικό μέγεθός της έχει μειωθεί σε σχέση με τρέχον μοντέλο.

Μικρές αλλαγές ενδέχεται να δούμε και στα φωτιστικά σώματα, κάτι που συνηθίζουν οι εταιρείες, ώστε να είναι πιο έντονος ο... αέρας της ανανέωσης. Από εκεί και πέρα αν δεν φύγουν τα μαύρα καλύμματα δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το facelift.

Η λογική λέει πως οι μετατροπές θα είναι περιορισμένες και η μεγάλη εικόνα του Tucson, με τις έντονες γωνίες και την ξεχωριστή μάσκα, θα παραμείνει σχεδόν ίδια.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι αγοραστές δείχνουν να το προτιμούν, η Hyundai δεν έχει κανέναν λόγο να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές πριν την έλευση της νέας γενιάς.

Ίδια αναμένεται να παραμείνει και η γκάμα των κινητήρων στην οποία βρίσκουμε mild hybrid εκδόσεις (βενζίνης και diesel), full hybrid και PHEV. Δείτε αναλυτικά τις τιμές τους πατώντας εδώ.