Τα νέα Peugeot Partner και Opel Combo περνούν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης (photos)


Η οικογένεια επαγγελματικών μοντέλων K9 της Stellantis ετοιμάζεται για ανανέωση, «αγκαλιάζοντας» την ηλεκτροκίνηση.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 9/7/2023

Είναι γνωστό ότι η Stellantis δραστηριοποιείται και στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Πριν από λίγες εβδομάδες σας παρουσιάσαμε ένα πρωτότυπο της facelift έκδοσης των Citroen Jumpy, Opel Vivaro και Peugeot Expert.

Τώρα, ήρθε η σειρά για τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των facelift εκδόσεων του project K9, με άλλα λόγια των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων Peugeot Partner, Opel Combo, Citroen Berlingo, FIAT Doblo αλλά και του Toyota ProAce City.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το Opel Combo-e Life, εξαιτίας των πινακίδων κυκλοφορίας GG, αλλά και το Peugeot e-Partner. Και οι δύο είναι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, μιας και τα πλάνα εξηλεκτρισμού της Stellantis δεν περιορίζονται στα επιβατικά μοντέλα.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στις νέες εκδόσεις παρουσιάζονται στο εμπρός μέρος, εκεί όπου υπάρχει και καμουφλάζ. Ασφαλώς διαφοροποιημένοι θα είναι και οι προβολείς, όπως και οι εμπρός προφυλακτήρες. Όσο για το εσωτερικό, αμφότερα αναμένεται να εξοπλιστούν με αναβαθμισμένα συστήματα infotainment, όπως και νέες επενδύσεις.

Η τρίτη γενιά Peugeot Partner αποκαλύφθηκε το 2018 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου «μοιράστηκε τη σκηνή» με το αδελφό μοντέλο Citroen Berlingo. Αντίθετα, τα FIAT Doblo και Toyota ProAce λανσαρίστηκαν αργότερα, αλλά βασίζονταν επίσης στην ίδια EMP2 πλατφόρμα της Stellantis, η οποία προέρχεται από την εποχή του Group PSA.

Τα τρέχοντα μοντέλα διατίθενται με θερμικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δε θα αργήσει η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.