Το Cupra Formentor facelift βγήκε στους δρόμους! Ανανέωση με «άρωμα» Tavascan


Το μεγάλο εμπορικό όπλο της Cupra, το Formentor, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη facelift έκδοση η οποία αντλεί έμπνευση από το πρώτο ηλεκτρικό SUV Coupe των Ισπανών. 

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 16/7/2023

Με την παραγωγή του να είναι κοντά στην συμπλήρωση της πρώτης τριετίας (ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020) το Cupra Formentor ετοιμάζει μια ριζική ανανέωση ώστε να συνεχίσει δυναμικά την εμπορική του πορεία.

Αυτή την εποχή οι Ισπανοί έχουν σηκώσει μανίκια και εργάζονται πυρετωδώς στις επεμβάσεις που θα κάνουν στο μοντέλο, ενώ ήδη ένα πρωτότυπο βγήκε στους δρόμους και άρχισε τις δοκιμαστικές βόλτες. Εκεί το συνάντησε ο συνεργάτης μας όπου κατάφερε να εξασφαλίσει μερικές λήψεις δίνοντάς μας μια πρώτη εικόνα του facelift.

Αυτό που είναι εμφανές με την πρώτη ματιά είναι ότι το νέο Cupra Formentor θα «δανειστεί» αρκετά στοιχεία από το Tavascan. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα τα οποία έχουν γίνει πιο λεπτά και στο εσωτερικό τους βλέπουμε τα τρία τριγωνικά LED στοιχεία που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στο ηλεκτρικό SUV τον περασμένο Απρίλιο.

Το ελαφρύ καμουφλάζ στο μπροστινό μέρος αποκαλύπτει μέρος της ανανεωμένης γρίλιας η οποία πλέον στο κάτω μέρος της έχει έναν μεγαλύτερο άνοιγμα για την εισαγωγή του αέρα.

Στο πίσω μέρος η Cupra δείχνει να μην θέλει να δείξει πολλά και για αυτό το καμουφλάζ είναι πιο βαρύ σε σχέση με μπροστά. Από τα λίγα που εμφανίζονται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες θα πρέπει να περιμένουμε και σε αυτή την περίπτωση νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα ώστε να ταιριάξουν με τα μπροστινά, ενώ αρκετά πιθανές είναι μικρές παρεμβάσεις στον προφυλακτήρα. Τέλος, εμφανής είναι και ο μικρός διαχύτης ο οποίος μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Στους κινητήρες κινητήρων η Cupra διαθέτει ήδη το Formentor με μία γεμάτη γκάμα από επιλογές μεταξύ των οποίων και η PHEV έκδοση VZ DSG eHybrid με τους 245 ίππους (54 km ηλεκτρική αυτονομία). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι θα έχουμε αλλαγές σε αυτόν τον τομέα ωστόσο δεν θα πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα αν τελικά υπάρχουν «προσαρμογές».

Η Cupra προχωρά μελετημένα και προσεκτικά στην ανανέωση του Formentor αφού αποτελεί το μεγάλο της εμπορικό όπλο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι ευθυνόταν σχεδόν για το 64% των πωλήσεων της. Η επίσημη αποκάλυψη του facelift αναμένεται να γίνει αργά το 2023 ή στις αρχές του 2024 ώστε τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάσουν στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του νέου έτους.