Το Peugeot 308 μεταμορφώνεται στο coupe-SUV 308 Cross!


Η Peugeot έχει αποφασίσει να μπει στην κατηγορία των SUV Coupe και θα το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, μετατρέποντας το νέο 308 σε 308 Cross ή 4008, όπως είναι οι επικρατέστερες ονομασίες του νέου μοντέλου.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 10/3/2022

Οι Γάλλοι έφεραν το υπό εξέλιξη για δοκιμές στον κρύο καιρό της βόρειας Σουηδίας και οι κατάσκοποι μας συνέλαβαν τα πρωτότυπα κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους. Αυτά φαίνεται να έχουν καμουφλαριστεί με βάση την εμφάνιση του Peugeot 308 της προηγούμενης γενιάς, με φαρδύτερο μετατρόχιο και μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Η υψηλότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με ένα «κανονικό» 308 είναι παραπάνω από εμφανής, όπως και η ανάλογη ρύθμιση της ανάρτησης. Ακόμα κι αν το πρωτότυπο είναι πλήρως καμουφλαρισμένο και δεν φαίνεται εντελώς η εμφάνιση του, μπορούμε να διακρίνουμε την κεκλιμένη γραμμή οροφής που κλίνει έντονα προς τα πίσω και προδίδει την κουπέ σιλουέτα του γαλλικού μοντέλου.

Οι φήμες λένε εδώ και καιρό ότι η Peugeot θέλει να μπει στην αγορά των Coupe SUV για να αντιμετωπίσει και το Renault Arkana. Οι επικρατέστερες ονομασίες για το νέο Coupe SUV των Γάλλων είναι 308 Cross ή 4008. Με το μήκος του να ξεπερνά τα 4,5 μέτρα και ίσως να φτάνει τα 4,7 αναμένεται να προσφέρει μία πολύ ευρύχωρη καμπίνα.

Τεχνικά, οι ομοιότητες με το νέο 308 πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η εξελιγμένη πλατφόρμα EMP-2, πάνω στην οποία βασίστηκαν και τα 308, DS4, αλλά και το νέο OpelAstra θα είναι η βάση και τα κινητήρια σύνολα θα προέρχονται από το γαλλικό hatchback. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τον πασπαρτού 1.2PureTech σε εκδόσεις 100 και 130 ίππων ως βάση στα σύνολα βενζίνης, αλλά και τα plug-in υβριδικά σύνολα των 180 και 225 ίππων στην κορυφή της γκάμας.

Από όσα γνωρίζουμε έως τώρα, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται μαζί με το νέο 308 στο εργοστάσιο της Peugeot στη Mulhouse και θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του την άνοιξη του 2023 με το λανσάρισμά του στις ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθεί το φθινόπωρο του επόμενου έτους.