Driving Home for Christmas: Το Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε Mini (video)


Γνωρίζατε ότι το Driving Home for Christmas είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW PRESSCLUB GLOBAL - MINI
  • 25/12/2023

Είτε επιστρέφοντας στην πόλη μας για τις γιορτές, είτε οδηγώντας προς κάποιον χειμερινό προορισμό, η χριστουγεννιάτικη μουσική είναι ένα στοιχείο που δε λείπει από κανένα αυτοκίνητο μέσα στην εορταστική περίοδο.

Έρευνες δείχνουν ότι κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι «ακατάλληλα» για την οδήγηση, αφού μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού. Το 'Driving Home for Christmas' του Chris Rea είναι ένα από αυτά, όμως μπορούμε να κάνουμε μία εξαίρεση.

Εκτός από την ξεκάθαρη σύνδεση του τραγουδιού με την επιστροφή στο σπίτι για τα Χριστούγεννα, το δημιούργημα του Βρετανού κρύβει και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξή του, έγραψε το Driving Home for Christmas μέσα στο Mini της γυναίκας του.

Την παραμονή Χριστουγέννων του 1978, ο Rea βρισκόταν στο στούντιο παραγωγής της δισκογραφικής του στο Λονδίνο, μην έχοντας τρόπο να γυρίσει στο σπίτι του στο Middlesbrough, αφού η εταιρεία είχε χαμηλό budget και δεν μπορούσε να του πληρώσει το εισιτήριο του τρένου. Έτσι, η σύζυγός του, Joan, οδήγησε περισσότερο από 400 km με το Mini Radford της, το οποίο μάλιστα είχαν βάψει οι ίδιοι, ώστε να τον παραλάβει.

Το χιόνι του Δεκεμβρίου στην Αγγλία δεν αστειεύεται, κι έτσι οι δυο τους πέρασαν τουλάχιστον 7 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το ταξίδι θα γινόταν κανονικά σε λιγότερο από 4. Εμπνευσμένος από την κατάσταση, ο Rea έγραψε ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών σε λιγότερο από 10 λεπτά.

«Είναι μια από εκείνες τις τρελές στιγμές που ζουν οι τραγουδοποιοί. Κάποιες φορές μπορεί να περάσεις χρόνια ολόκληρα πάνω από ένα τραγούδι, ενώ άλλες, είναι έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά. Δε θυμάμαι καν να σκέφτομαι το τραγούδι, μου ήρθε τόσο φυσικά,» είπε ο ίδιος στο σχετικό video που δημιούργησε η Mini το 2021.

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν ήθελε καν να δημοσιευτεί το τραγούδι κι ότι «έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυκλοφορήσει,» όμως ευτυχώς για όλους, η ομάδα του επέμεινε. 

Δείτε το video από το κανάλι της Mini στο YouTube:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» της BMW θα ανοιχτεί μετά την Πρωτοχρονιά (video)

Έρευνα: Πόσο χρόνο θα χρειαζόταν ο Άγιος Βασίλης να διασχίσει την Ευρώπη αν το έλκηθρό του ήταν ηλεκτρικό

Πώς θα μεταφέρετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το αυτοκίνητο χωρίς ζημιές και απρόοπτα