Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» της BMW θα ανοιχτεί μετά την Πρωτοχρονιά (video)


Οι Γερμανοί πέταξαν το καμουφλάζ από το επερχόμενο μοντέλο και το αντικατέστησαν με χαρτί περιτυλίγματος και έναν τεράστιο φιόγκο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW M - YOUTUBE
  • 22/12/2023

Η BMW τράβηξε το κάλυμμα της 8ης γενιάς της Σειράς 5 Sedan τον περασμένο Μάιο, αφήνοντας όμως σε εκκρεμότητα την M5 και τις station wagon εκδόσεις συνολικά. Η εταιρεία έχει ήδη επιβεβαιώσει με αρκετούς τρόπους ότι η M5 Touring θα κάνει πρεμιέρα εντός 2024, το οποίο δε βρίσκεται πια πολύ μακριά.

Στην πιο πρόσφατη εμφάνιση του μοντέλου μπροστά στον φακό των κατασκόπων φωτογράφων, «φορούσε» λιγότερο καμουφλάζ από κάθε άλλη φορά. Τώρα, ένεκα της εορταστικής περιόδου, η BMW M δημοσίευσε ένα teaser της M5 Touring, με το καμουφλάζ να έχει αντικατασταθεί από χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος.

Το αμάξωμα έχει βαφεί σε κόκκινο χρώμα με άσπρες και μαύρες λεπτομέρειες, ενώ στην οροφή έχει τοποθετηθεί ένας χρυσός φιόγκος. «Αυτό είναι το δώρο μας για εσάς, και θα το ανοίξουμε του χρόνου,» είναι το μήνυμα του αγωνιστικού βραχίονα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ήδη γνωρίζουμε ότι θα έχει αρκετά επιθετικό σχεδιασμό, όντας μοντέλο του τμήματος M, ενώ κάτω από το κάλυμμα αναμένεται να υπάρξει το ίδιο plug-in hybrid κινητήριο σύνολο της XM. Αποτελείται από τον V8 κινητήρα 4,4 L κι έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 748 PS και 1.000 Nm στην ισχυρότερη έκδοση Red Label. Ωστόσο, αναμένεται η ισχύς να ξεπεράσει τα 800 PS, αφού αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μοντέλο αμιγώς του τμήματος M.

Το χρονοδιάγραμμα θέλει τη Σειρά 5 Touring να παρουσιάζεται πρώτη, και την «καυτή» έκδοση M να κάνει το ντεμπούτο της λίγους μήνες αργότερα, σίγουρα όμως πριν τα τέλη του 2024.

Δείτε το teaser:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο CEO της BMW εξηγεί γιατί οι Βαυαροί επιμένουν στις ΜΕΚ

BMW M: «Δε θα μικρύνουμε τους κινητήρες μας»

Όλες οι πληροφορίες για την άφιξη της νέας BMW M5