Αυτό το ρομπότ αλλάζει ελαστικά πιο... γρήγορα από τη σκιά του (video)


Το RoboTire χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε είδος, τύπο και μέγεθος ελαστικού, κάνοντας τη διαδικασία της αλλαγής του «παιχνιδάκι».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CarBuzz Extra - YouTube, RoboTire
  • 25/5/2023

Η αλλαγή ελαστικού από τον οδηγό στη μέση του δρόμου κι όχι από έναν μηχανικό σε κάποιο συνεργείο, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκνευριστική και χρονοβόρα. Κανείς δε θα ήθελε να χρειαστεί να αλλάξει λάστιχο την ώρα που βιάζεται ή σε κάποια έκτακτη ανάγκη.

Τώρα, ένα ρομπότ λύνει αυτό το πρόβλημα, κάνει όλη τη δουλειά για εσάς, και μάλιστα το κάνει να φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ταχύτερο από έναν μέσο οδηγό, αλλά και από έναν έμπειρο μηχανικό.

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο ρομπότ χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να προσαρμόζεται σε κάθε είδος, τύπο και μέγεθος ελαστικού, όπως και τα διάφορα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πρόκειται για το RoboTire, ένα ρομπότ με ικανότητες που ξεπερνούν αυτήν της ταχύτητας και της ευκολίας. Συλλέγει δεδομένα για τους κατασκευαστές ελαστικών και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που αφορούν τα μοτίβα φθοράς που φέρουν τα ελαστικά μετά από ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, όπως και πιθανά προβλήματα στην ευθυγράμμιση των τροχών.

Η εταιρεία τονίζει ότι παρά το αρκετά μεγάλο εύρος δυνατοτήτων που προσφέρει, το RoboTire δεν έρχεται να αντικαταστήσει τους τεχνικούς και μηχανικούς στα συνεργεία. Αντιθέτως, βρίσκεται εδώ για να ενισχύσει και διευρύνει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους, με την ανθρώπινη επίβλεψη να συνεχίζει να είναι απαραίτητη για τον ποιοτικό έλεγχο και τις πιο περίπλοκες περιπτώσεις.

Δείτε το RoboTire εν δράσει...