Αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το πρώτο της smartphone! Παρκάρει το όχημα με... ένα κλικ! (video)


Το νέο smartphone, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τη θερμοκρασία της καμπίνας, κλειδώνει τις πόρτες ενώ μπορεί να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο και να το φέρει ακριβώς μπροστά στον οδηγό του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NIO PHONE
  • 21/9/2023

Η κινεζική Nio καινοτομεί και συνδέει τα αυτοκίνητά της με έναν νέο, τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπο. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε επίσημα το Nio Phone, το πρώτο smartphone που σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται με τα EV της, προσφέροντας πληθώρα από λειτουργίες και υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα παρκαρίσματος του οχήματος μέσω του κινητού.

Εκτός αυτού, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί το smartphone προκειμένου να ειδοποιήσει το αυτοκίνητο για την τοποθεσία του, ώστε εκείνο να οδηγηθεί μόνο του σε αυτή, κάτι που επιτρέπεται βάσει νομοθεσίας σε ορισμένες περιοχές της Κίνας. Εκτός αυτού, δίνεται η δυνατότητα ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου ακόμη κι αν το κινητό είναι απενεργοποιημένο.

Φυσικά είναι διαθέσιμες και πιο «παραδοσιακές» λειτουργίες που προσφέρονται και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες μέσω κάποιας σχετικής εφαρμογής, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού και της θέσης του οδηγού.

Μιλώντας στην επίσημη πρεμιέρα του Nio Phone, ο William Li, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αποκάλυψε ότι το νέο προϊόν της διαθέτει περισσότερες από 30 λειτουργίες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τα EV των Κινέζων. «Πιστεύω ότι πολλούς από τους ανταγωνιστές μας θα μάθουν από τις καινοτομίες του smartphone και τους προσκαλώ να το κάνουν,» είπε.

Τρία μοντέλα του κινητού είναι διαθέσιμα, με τις τιμές να κυμαίνονται από τα 835 ευρώ, για τη φθηνότερη έκδοση, έως τα 964 ευρώ, για την ακριβότερη, αντίστοιχα. Το Nio Phone θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Κίνα, προς το παρόν, με τις παραγγελίες να ανοίγουν στις 28 Σεπτεμβρίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προϊόντος.

«Τα smartphones θα είναι μία καλή πλατφόρμα για να συλλέξουμε πληροφορίες που είναι σημαντικές για τον κόσμο της τεχνολογίας και θα μπορούσαν ενδεχομένως να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήση,» είπε ο Li, όπως αναφέρει το Reuters.