Ford: Νέο σύστημα επιτρέπει στους οδηγούς του Bronco να το χειρίζονται όρθιοι! (photos)


Η διαρροή έγινε από το αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όπου αποκαλύφθηκαν τα σχετικά έγγραφα. Δείτε πώς θα λειτουργεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, USPTO
  • 10/7/2023

Το Ford Bronco αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά 4x4 που έχουν κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά. Μόλις πριν λίγους μήνες μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να το φέρει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων κι η ελληνική. Όπως όλα δείχνουν, οι μελλοντικοί πελάτες της Ford θα μπορούν να οδηγούν το Bronco χωρίς να κάθονται στη θέση του οδηγού.

Κι όμως, μία πατέντα που υπέβαλαν οι Αμερικανοί στο αρμόδιο Γραφείο των ΗΠΑ προδίδει την επόμενη ιδέα τους, η οποία ενδέχεται να καταφτάσει στα μοντέλα της αρκετά σύντομα. Πιο συγκεκριμένα, το όχημα θα μπορεί να προχωρά σε χαμηλές ταχύτητες, την ώρα που ο οδηγός στέκεται όρθιος.

Στην πατέντα εμφανίζεται ένα σύστημα που θα λειτουργεί ως λύση στη μειωμένη ορατότητα που μπορεί να έχει κανείς όταν βγαίνει εκτός δρόμου με το όχημά του. Ο μηχανισμός θα επιτρέπει στους οδηγούς να βρίσκονται όρθιοι μέσα στο Bronco και να το χειρίζονται με το τιμόνι, ενώ η πέδηση κι η επιτάχυνση θα γίνονται με τη βοήθεια δευτερευόντων χειριστηρίων.

Φυσικά, μία σειρά από αισθητήρες θα συνοδεύουν αυτά τα χειριστήρια, οι οποίοι θα ανιχνεύουν τη θέση του οδηγού μέσα στο όχημα, δηλαδή αν εκείνος στέκεται ή είναι καθιστός.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα φανεί αρκετά χρήσιμη σε όσους κινούνται εκτός δρόμου, επιλέγοντας δύσβατα μονοπάτια για τις εξορμήσεις τους, χωρίς όμως να έχουν συνοδηγό, ο οποίος μπορεί να φανεί ιδιαίτερα βοηθητικός σε τέτοιες περιπτώσεις.

Την έλλειψη συνοδηγού θα έρθει να αντιμετωπίσει αυτό το σύστημα, προσφέροντας μία αρκετά περίπλοκη λύση σε ένα αρκετά περιορισμένο πρόβλημα. Όπως και να 'χει, η Ford δείχνει έτοιμη να καταπολεμήσει τη μειωμένη ορατότητα όταν ο οδηγός του Bronco αποφασίσει να κινηθεί off-road.