Γιατί οι κατασκευαστές οφείλουν να λειτουργούν ως startups; Hyundai και Kia έχουν την απάντηση


Η Hyundai και Kia εξελίσσουν τον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης προκειμένου να προσαρμοστεί στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της αυτοκίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 15/6/2023

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στον χώρο της αυτοκίνησης και τα διαφόρων ειδών λογισμικά και τεχνολογίες να καθορίζουν τα νέα οχήματα, οι κατασκευαστές πασχίζουν να βρίσκουν συνεχώς νέες λύσεις που θα τους τοποθετούν έναν βήμα μπροστά από τον σκληρό ανταγωνισμό. Σε έναν κόσμο που κινείται με ραγδαίους ρυθμούς, οι καινοτομίες δε σταματούν ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεχούς προσπάθειας για εκσυγχρονισμό και εξέλιξη, η Hyundai κι η Kia προχωρούν από κοινού στην αναδιοργάνωση του τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), του οποίου ο κύριος στόχος θα είναι η τοποθέτηση των δύο εταιρειών στην κορυφή της μελλοντικής αγοράς, όπου ο εξηλεκτρισμός κι οι δυνατότητες που προσφέρουν τα λογισμικά, είναι «κλειδιά».

Της αναδιοργάνωσης θα ηγηθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής, ενώ το τμήμα Ανάπτυξης Οχημάτων (TVD), οι μονάδες Τεχνολογίας Λογισμικών και Κινητικής Μηχανικής και Επιτάχυνσης της Τεχνολογίας (META), όπως και τα νέα κέντρα επιχειρήσεων και σχεδιασμού, έχουν επίσης αναδιοργανωθεί προκειμένου να έχουν τα δικά τους συστήματα ανάπτυξης.

«Το νέο τμήμα R&D θα είναι ταχύ και ευέλικτο, λειτουργώντας με τη σβελτάδα μιας startup, επιτρέποντάς μας να ηγηθούμε του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου της κινητικότητας,» είπε ο πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής του τμήματος, Yong Hwa Kim.

«Η προηγούμενη οργάνωση του τμήματος είχε το βλέμμα στραμμένο στην αποδοτική εξέλιξη των οχημάτων, όμως η νέα δυναμική δομή θα έρθει αντιμέτωπη με τις τρέχουσες αλλαγές στις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, επεκτείνοντας τις δυνατότητες να προσφέρουμε νέες λύσεις στους τομείς της κινητικότητας, του εξηλεκτρισμού, των λογισμικών και της ρομποτικής,» ολοκλήρωσε.

Σύμφωνα με τους δύο κολοσσούς της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας από την Κορέα, η αναδιοργάνωση του τμήματος θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των εταιρειών στο μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και θα επιταχύνει τη μετάβασή τους στις έξυπνες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας.